Slingeren

BREUKELEN > Slingerend rijgedrag op de A2 bij Breukelen is een automobilist donderdag duur komen te staan. De politie zag de man rijden met ook de telefoon in zijn hand. Dat leverde een bekeuring op, maar er was nog meer aan de hand. De man werd gezocht voor het afstaan van DNA en had nog een geldboete openstaan van 4209 euro. De bestuurder had ook nog een gevangenisstraf openstaan van 538 dagen. De bestuurder is hier voor aangehouden en zal de geldboete moeten betalen en zijn straf moeten uitzitten.


Vlees

STICHTSE VECHT > Verbazing en ergernis bij Lokaal Liberaal over de oproep van de gemeente aan inwoners om mee te doen aan de Week zonder Vlees. De aansporing om het eens een week anders te doen stond in de nieuwsbrief van vorige week. 'In welke collegevergadering heeft u besloten om vanuit de gemeente dit initiatief van de hippe vegetariër te steunen?' zo wil raadslid Frank van Liempdt van Lokaal Liberaal weten. 'Wat zijn de redenen voor het college om deze actie te steunen en uit te dragen richting inwoners? Gaat het gehele college meedoen met dit initiatief?' Lokaal Liberaal vraagt zich af of het een kerntaak is van het college om zicht te bemoeien met wat er op den dis staat bij de inwoners en de fractie heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college.


Fiets

MAARSSENBROEK > In het verleden heeft de PvdA Stichtse Vecht ook vragen gesteld over de overlast van fietsen bij het NS-station Maarssen. Op dit moment beoordeelt de fractie van de PvdA de situatie wederom als zeer ongewenst. 'Ons bereiken berichten dat het verbod bij het terrein voor het NS-station juridisch niet te handhaven zou zijn. Kunt u ons daar nader over informeren?' zo vraagt PvdA-raadslid Joseph Toonen 'Is het mogelijk verwijderde ‘weesfietsen’ ter beschikking te stellen aan de stichting Leergeld?'