Veel te groot geworden bomen zijn gekapt.
Veel te groot geworden bomen zijn gekapt.

Aanplant bij geluidswal rondweg flink uitgedund

MAARSSENBROEK > De afgelopen weken is flink gewerkt aan het kappen van groen en bomen bij de geluidswal aan de rondweg in Maarssenbroek.


Vooral in de voorjaarsvakantie was goed te merken dat er fors werd gewerkt en werden wegen tijdelijk afgesloten om het kappen en afvoeren mogelijk te maken. 'De werkzaamheden zijn grotendeels afgerond. Er moeten nog c.a. 10 bomen gekapt worden verspreid over de rondwegen. In totaal zijn er 115 bomen gekapt langs de geluidswallen in Maarssenbroek aldus een woordvoerder van de gemeente. Veel van de bomen waren struikvormers met een laag houtvolume.'

Al geruime tijd is er sprake van overlast van enkele bomen op de grondwal. In het verleden is hier een heesterplantsoen aangeplant, maar zijn de struiken inmiddels tot bomen uitgegroeid. De heesterbeplanting is uitgegroeid tot een bosplantsoen, omdat de gemeente niet voldoende onderhoud heeft kunnen plegen aan de achterzijde van de geluidswal. Om onveilige situaties in de toekomst te voorkomen en het onveilige gevoel van bewoners weg te nemen zijn de bomen verwijderd. Door de geplande actie uit te voeren verdunt zij het ontstane bosplantsoen en krijgt een aantal bomen de kans om zich duurzaam verder te ontwikkelen. Met het project Geluidswal wil de gemeente de kabels en leidingen langs de geluidswal Maarssenbroek weer veilig en toegankelijk maken. Ook wil ze voor het grondgebruik bij de geluidswal goede afspraken maken. Daarnaast wordt eenmalig de uitzonderlijke mogelijkheid geboden om bomen te kappen op grond langs de geluidswal.