Afbeelding

Schilderwerk Vreelandsebrug moet over

VREELAND > In oktober en november 2019 heeft de Vreelandbrug in de Provincialeweg (N201) in Vreeland een onderhoudsbeurt gehad waarbij de brug grondig is gereinigd en opnieuw geschilderd.


Maar dat is niet helemaal gegaan, zoals de provincie had gedacht. 'Door de kou en vochtigheid heeft helaas niet al het schilderwerk de gewenste kwaliteit gekregen. Daarom worden binnenkort de slechte delen hersteld. De werkzaamheden starten op donderdag 19 maart en zijn naar verwachting voor 1 april gereed', aldus een woordvoerder van de provincie. Op donderdag 19 en vrijdag 20 maart verwijdert Straal- en Spuitbedrijf Van Ginkel de ontstane blazen in de verf. Daarna wordt een primer aangebracht die kan doorharden in het weekend van 21 en 22 maart. In de week van 23 maart kan dan de nieuwe verflaag worden aangebracht.
Om de hinder zo gering mogelijk te laten zijn, worden de werkzaamheden uitgevoerd op doordeweekse dagen, buiten de ochtend- en avondspits. In de weekenden zijn er geen werkzaamheden. Tijdens de werkzaamheden tussen 10.00 en 15.00 uur wordt de snelheid ter plaatse van het werkvak teruggebracht naar 30 km/uur. Als zich tijdens de werkzaamheden een boot aandient, wordt de brug lokaal geopend. Alle panden blijven bereikbaar. Tijdens de werkzaamheden kan er sprake zijn van vertraging voor het verkeer door de lagere snelheid. De fietsers en de voetgangers worden onder begeleiding van een verkeersregelaar langs het werk geleid.

In geval van calamiteiten krijgen de nood- en hulpdiensten een snelle doorgang.