Vechtstreekmuseum

MAARSSEN > Het Vechtstreekmuseum is dicht en dat betekent ook dat het mooie jubileumboek 'Eeuwige schoonheid aan de Vecht' even niet te koop was in de museumwinkel. Maar er is een oplossing. 'Er was al grote belangstelling, maar vanwege deze sluiting kunnen we dit boek helaas voorlopig niet meer zelf ter verkoop aanbieden in onze museumwinkel. We zijn daarom heel erg blij, dat vanaf heden het boek weer te koop is bij de Bruna Maarssen. En nog steeds tegen de superlage prijs van 9,95 euro', aldus het bestuur van het Vechtstreekmuseum.


Inloopmiddag

MAARSSENBROEK > De inloopmiddag voor ouderen uit Maarssenbroek, die op 29 maart in kerkcentrum De Ark zou plaatsvinden, gaat niet door vanwege het coronavirus. De leden van het netwerk Senioren Maarssenbroek hopen dat het spoedig weer mogelijk is om u uit te nodigen voor de maandelijkse inloopmiddag. Bij vragen kunt op contact opnemen met: Mario van Dijk. telefoon. 06-16077338, Truus Savelkool telefoon. (0346) 567439, Alie Bisschop. telefoon. 06-42812303.


Tulpencursus

MAARSSEN > De DentiQ-Tulpencursus van de Maarssense hockeyvereniging is vanwege het coronavirus verplaatst van zaterdag 18 april naar zaterdag 13 juni. Het programma blijft zoals dit was gepland:
Programma zaterdag 13 juni, 13.30 uur – Ontvangst en aanmelden. 14.00 uur – Welkom en warming-up. 14.15 uur – Start training. 16.00 uur – Feestelijke afsluiting: borrel (met DJ) en leuke activiteiten voor de kinderen! Nog niet aangemeld? Doe dat dan voor 1 juni op www.mhvmaarssen.nl/aanmelden.
Geen twijfels over een lidmaatschap voor komend seizoen? Inschrijven voor seizoen 2020-2021 kan nu al via www.mhvmaarssen.nl/aanmelden. Kies voor het 'regulier lidmaatschap'. Het sportcomplex Oostwaard is dicht. 'Nadat de vereniging reeds alle hockeyactiviteiten tot 7 april heeft geannuleerd, is ook de accommodatie van MHV vanaf vandaag gesloten. Dit vanwege de noodverordening van Veiligheidsregio Utrecht, maar ook vanwege het gedrag van een deel van de aanwezigen.Je kunt dus tot nader order niet op MHV terecht', zo laat het bestuur weten. Diverse spelers van Heren 1 en dames 1 geven op Instagram korte instructievideo's met oefeningen om fit te blijven.


Triatlon

BREUKELEN > De triatlon in Breukelen op 2 mei gaat niet door. Het grote sportevenement met start en finish bij 't Kikkerfort aan de Schepersweg ontkomt ook niet aan de nieuwe regels rond de coronacrisis. Het zou de 30e uitvoering zijn van de wedstrijd met zwemmen, lopen en fietsen. 'Dan maken we er in 2021 een speciale editie van', aldus voorzitter Bert van Rossem.


Voetbal

MAARSSEN > Vanwege de nieuwe en aangescherpte maatregelen van de overheid mogen alle evenementen tot 1 juni niet doorgaan. Hierdoor zijn het Horecatoernooi 2020 en de VechtCup 2020 afgelast', zo laat VV Maarssen weten.