De op- en afritten zijn voor veel ouderen niet te gebruiken.
De op- en afritten zijn voor veel ouderen niet te gebruiken.

Driestammenbrug in Kockengen minder steil

KOCKENGEN > Nadat de Driestammenbrug in november 2019 is vervangen is er veel gesproken en geschreven over deze brug, de hoogte van de brug en de steile hellingen.


De brug wordt door veel inwoners van Kockengen als te hoog ervaren en de hellingen als te steil. 'Dit betreuren we en de gemeente Stichtse Vecht vindt het ook jammer dat de nieuwe brug tot zoveel ergernis leidt', aldus de gemeente. Betrokken Kockenees, Adrie de Lange heeft de problemen rond de brug onder de aandacht gebracht bij de gemeente. De voorzitter van het Dorpscomité Kockengen, Gerard Kool, heeft in de gemeenteraadscommissie van 11 februari 2020 nogmaals aandacht gevraagd voor de brug. Na de meldingen over overlast is er gekeken naar oplossingen en is hierover overleg geweest tussen de beheerder bruggen, de gebiedsregisseur voor Kockengen, het waterschap HDSR en het Dorpscomité Kockengen en Adrie de Lange. De gemeente heeft een oplossing uitgewerkt die wordt ondersteund door Johan van Eijk, een bruggenspecialist die in Kockengen woont.

Het is mooi dat de gemeente Stichtse Vecht en het Dorpscomité Kockengen het eens zijn over de aanpassingen. Hierbij wordt rekening gehouden met een stijgende waterstand in de toekomst en veiligheid van de bruggebruiker. De huidige hoogte van het horizontale brugdeel wordt niet verlaagd. De beide schuine delen worden minder steil gemaakt. De hellingsgraad gaat van 17,5% naar 8% en is na de aanpassing 20 cm minder steil, gemeten tussen het hoogste en laagste punt.
De werkzaamheden worden uitgevoerd van 18 tot en met 29 mei.