Hartreanimatie

STICHTSE VECHT > Hartreanimatie Stichtse Vecht heeft de tweede prijs behaald in de campagne Help Nederland Vooruit!
De campagne waarbij lokale initiatieven kans maakten op een donatie van het ING Nederland fonds. Iedereen kon stemmen om te bepalen waar het subsidiegeld naar toe zou gaan. Dankzij de vele stemmen die Hartreanimatie Stichtse Vecht van de inwoners van Stichtse Vecht heeft gekregen is de tweede prijs behaald, goed voor 3000 euro. 'Iedereen die op ons gestemd heeft willen wij hartelijk bedanken! Met dit geld kunnen 3 AED’s worden aangeschaft voor wijken, waar dat niet zo maar opgebracht kan worden', aldus Hartreanimatie Stichtse Vecht.

Nog meer goed nieuws: in de Maarssenbroekse wijk Pauwenkamp komen ook twee nieuwe AED's. Enkele oude exemplaren waren niet meer bruikbaar en dankzij een actie van de wijkcommissies is er een oplossing. 'Op initiatief van de wijkcommissie Pauwenkamp zullen er in mei twee nieuwe AED’s in Pauwenkamp worden opgehangen. De AED’s zijn geschonken door huisartsenpraktijk Pauwenkamp en de bewoners van Pauwenkamp.

'Indien de situatie het weer toelaat zullen wij de nieuwe burgemeester vragen om de AED’s te openen', aldus de wijkcommissie.


SISABplus verplaatst

BREUKELEN > De bijeenkomst van SISABplus over het belang van ontwikkelingseconomie door 3 Nobelprijswinnaars is verplaatst naar een andere datum. De bijeenkomst was gepland op maandag 6 april in Boom en Bosch, maar het coronavirus gooit roet in het eten. 'Wij plannen 16 juni; maar alles hangt natuurlijk af van het verloop van de crisis', aldus de organisatie. Als er meer zekerheid is worden tijd en locatie weer onder de aandacht gebracht.


Buurtsportcoach

STICHTSE VECHT > De buurtsportcoaches van het Sportpunt Stichtse Vecht delen online filmpjes met leuke oefeningen die je thuis kunt doen. 'Het is belangrijk om juist nu te blijven bewegen.' Aldus Sofie van Opdorp, sportconsulent van het Sportpunt Stichtse Vecht. 'Door te blijven bewegen zit je niet alleen lekkerder in je vel, het zorgt ervoor dat de spieren in je lijf soepel en sterk blijven. Ook het thuiskantoor is lang niet altijd even goed ingericht als op het werk waardoor je aan het einde van de dag toch vaker klachten hebt.' Van Opdorp vervolgt: 'Er zijn al veel thuis trainingsvideo’s die gericht zijn op volwassenen. Onze buurtcoaches richten zich juist ook op andere leeftijden. Zoals kinderen, die de gymlessen op school moeten missen, en ouderen die nu minder vaak de deur uit komen. Het Sportpunt vindt het belangrijk dat iedereen in de gemeente Stichtse Vecht kan sporten.'
De trainingsfilmpjes van de Buurtsportcoach worden gedeeld op de Facebookpagina van het Sportpunt Stichtse Vecht en op de website www.sportpuntstichtsevecht.nl.
Op de Facebookpagina zullen ook leuke initiatieven van anderen worden gedeeld. En zo blijft in Stichtse Vecht jong en oud in beweging.