Onrust door stopzetten werk aan riool

Bewoners van de Gageldijk en Herenweg willen snel opheldering

MAARSSEN > Het is een van de hoofdpijndossiers van de gemeente: het werk aan de Herenweg en Gageldijk.


De kosten worden dik overschreden en er is al een keer extra krediet beschikbaar gesteld. En onlangs bleek, dat er weer veel meer geld bij moest, zo werd in een besloten vergadering aan de gemeenteraad voorgelegd. En ook de vraag, of er niet een andere aannemer moest worden gezocht, werd op de agenda gezet. Alles moest wegens aanbesteding en bedragen in beslotenheid worden besproken, maar de kans is groot dat er nu koortsachtig een nieuwe aanbesteding wordt voorbereid en dat er opnieuw veel geld bij moet.

Opvallend is dat sinds het stilliggen van het werk er ook geen stroomstoringen meer worden gemeld, maar dat kan toeval zijn.

In ieder geval trekken de bewoners nu aan bel, want dat er al enige tijd geen machines meer draaien valt natuurlijk op.

'De afgelopen weken is er niet meer gewerkt aan de vervanging van het riool aan de Herenweg en Gageldijk. Tot op heden is er nog geen bericht van de gemeente gekomen waarom het werk is stilgelegd. Daarom hebben we als bestuur van de bewonersvereniging een brief naar het college van b en w gestuurd met vragen', aldus het bestuur van de bewonersvereniging Maarsseveen-Molenpolder. 'Als bestuur van de bewonersvereniging verwachten we een snel en volledig antwoord op [...] vragen van de gemeente.'
De buurt wil ook weten hoe het nu zit met verzakkingen van het al nieuw aangelegde deel van het riool en vooral hoelang de overlast nog duurt. De lange weg bij de Maarsseveense Plassen is deels nog steeds afgesloten en de bereikbaarheid, ook van bedrijven, laat al tijden te wensen over. De bewonersvereniging wil nu volledige transparantie in het dossier, dat de gemoederen al langere tijd bezighoudt in het buitengebied.