Huiselijk geweld

STICHTSE VECHT > Het gedwongen thuiszitten heeft veel gevolgen en ook de meldingen van huiselijk geweld komen binnen bij de politie. 'We leven op dit moment in een hectische, onzekere en stressvolle tijd. Velen zijn meer thuis vanwege de door de overheid opgelegde maatregelen. Velen zijn hun uitlaatklep kwijt', aldus de politie Stichtse Vecht op social media. 'Velen, die juist thuis niet meer veilig zijn, zijn nu aan huis gekluisterd met alle gevolgen van dien. Het kind dat na 16 maart uit het zicht van school is. De man of vrouw, die niet meer naar het werk kan 'vluchten'. Afgelopen weekend hebben we al verschillende meldingen gehad van huiselijk geweld waarbij huisverboden zijn afgegeven. Ook al hebben wij op dit moment al genoeg zorgen om onszelf, let ook op elkaar.' Vermoedens van huiselijk geweld? Bel om dit te bespreken met veilig thuis, 0800-2000. Spoed? Bel altijd 112!


Oplichters

STICHTSE VECHT > De politie waarschuwt ook voor oplichters, die het coronavirus gebruiken om hun slag te slaan. 'In het land zien we babbeltrucs onder het mom van hulp bij boodschappen en collectes aan de deur zogenaamd om geld in te zamelen voor de bestrijding van corona. Laat geen vreemden binnen en geef nooit je pinpas en pincode aan iemand (dus ook niet aan de bank)', zo is het advies van de politie. 'Mocht er iemand bij jou aanbellen en je vertrouwt het niet, bel dan 112 en probeer het signalement zo goed mogelijk te onthouden. Samen maken we een eind aan deze oplichtingstrucs.'


Botsing

LEIDSCHE RIJN > Zondagavond 22 maart klapt een motorrijder op de Stadsbaan in Leidsche Rijn achterop een personenauto. De toedracht is onduidelijk. De politie zoekt getuigen omdat er sprake was van een verkeersconflict, zie ook www.varnws.nl voor meer informatie.