Cultuur

STICHTSE VECHT > Het had een mooi feestje moeten worden. De officiële aftrap van het Cultuurseizoen in Stichtse Vecht. Op donderdag 2 april was een avond gepland met korte, afwisselende optredens met muziek, toneel, poëzie en jong talent in de Pauluskerk, in Breukelen. 'Voor de volledigheid bericht ik u dat de opening van het culturele seizoen van 2 april gezien de omstandigheden en het verbod op bijeenkomsten niet doorgaat. U had de datum vast al uit uw agenda geschrapt, maar hierbij de 'officiële' bevestiging', aldus Juliette Jonker-Duynstee, Relatiebeheerder Cultuurfonds Stichtse Vecht, en Marcel Blekendaal, Cultuurmakelaar Stichtse Vecht.
'Wij hopen natuurlijk van harte - net als u - dat de omstandigheden snel zullen wijzigen en dat wij op afzienbare termijn deze avond nóg feestelijker kunnen gaan vieren.'


Unicef Loop

BREUKELEN > De Unicefloop in Breukelen gaat ook niet door. 'Helaas hebben we als organisatiecomité, in overleg met UNICEF Nederland en de gemeente Stichtse Vecht besloten om de geplande Unicef Loop van 17 april 2020 te cancellen i.v.m. het COVID-19. Uiteraard gaan we ervoor om in 2021 opnieuw de loop te organiseren. We wensen iedereen een goede gezondheid en gezonde beweging', aldus de organisatie. 'De ingeschreven deelnemers worden verwijderd en de automatische incasso die rond 20 april staat, komt te vervallen.'


Kunstronde

STICHTSE VECHT > De grote kunstronde Vecht en Plassen gaat dit jaar ook niet door. De expositieroute van professionele kunstenaars en galerieën langs de Vecht en rond de Loosdrechtse Plassen stond gepland voor 16 en 17 mei, maar is geschrapt wegens alle maatregelen rond de coronacrisis. Het is nog niet bekend of er een andere datum wordt gezocht of dat de Kunstronde een jaar overslaat.


Vaarseizoen

REGIO > Het recreatieve gebruik van het water leidt tot meer mobiliteit en mogelijke contactmomenten. De rijksoverheid roept op om alleen strikt noodzakelijke bezoeken, werkzaamheden en contacten te hebben. Blijf waar mogelijk thuis. Recreatief gebruik van het water, waardoor er meer beweging noodzakelijk is van bedieners en schippers die van huis gaan en hoe dan ook extra contacten en extra kans op incidenten hebben, is niet strikt noodzakelijk. Daarom stellen we de start van het zomerregime per 1 april voor brugbediening voor het recreatieve vaarseizoen uit tot nader bericht. De provincie Utrecht heeft in navolging van de richtlijnen van de rijksoverheid en het RIVM besloten de bruggen en sluizen in de gehele provincie tot nader bericht op basis van het winterregime te bedienen. De maatregelen hebben met name gevolgen voor de zon- en feestdagbediening en avondbediening. Ook zal voor bepaalde bruggen nog volgens het winterregime 24 uur van tevoren een opening moeten worden aangevraagd. Er is geen verbod op varen in het algemeen.