Voedselbank

STICHTSE VECHT > De coronacrisis zorgde ook voor problemen bij de Voedselbank Stichtse Vecht, die tijdelijk de deuren heeft gesloten. Maar via de eigen middelen, een actie voor een bijdrage en steun van de gemeente werden er cadeaubonnen ingekocjt voor de dagelijkse boodschappen van de huishoudens, die gebruikmaken van de Voedselbank. En met succes, zo laat de Voedselbank weten. 'Enkele vrijwilligers van de voedselbank hebben afgelopen week de kaarten aan onze klanten uitgedeeld. Onze klanten waren zeer verheugd dat, na de teleurstellende melding dat de Voedselbank enige tijd zou sluiten, ze in staat gesteld zijn om met cadeaubonnen toch hun boodschappen te kunnen doen. Een reactie was 'kan ik zelf uitzoeken wat ik nodig heb en wil eten'. Namens onze klanten bedankt aan alle donateurs', aldus het bestuur van de Voedselbank. 'Hoe wij na 6 april verder gaan is nu nog onzeker. Wij willen onze klanten – de armste mensen in onze samenleving - blijven helpen. Uw donaties blijven zeer welkom.'


Wijkcentrum Over Noord

BREUKELEN > Het coronavirus heeft heel Nederland in zijn greep. Daarom is het Wijkcentrum Over-Noord in Breukelen ook dicht tot 1 juni. Een gevolg hiervan is dat alle activiteiten ook niet kunnen plaatsvinden. En niet alleen de gebruikelijke activiteiten zoals Repair Café, inloop op de dinsdagmorgen, etc. Ook de activiteiten die in de planning waren vanwege het 10-jarig bestaan van het wijkcentrum zijn tot nader order uitgesteld. 'Bijzonder jammer allemaal. Toch houden we de moed er in. Uitstel betekent zeker geen afstel. Als het coronavirus het toelaat, gaan we vanaf september van start met de viering van ons 10-jarig bestaan met leuke extra activiteiten en gaan daarmee in ieder geval door tot het voorjaar van 2021', aldus het bestuur naar de inwoners. 'We houden u op de hoogte van de ontwikkeling hiervan via onze website en natuurlijk de nieuwsbrief. Voor nu wensen we u alle gezondheid toe.'


High Tea

LOENEN > Het op zondag 5 april, en later op zondag 17 mei, geplande High Tea concert door Orveo (Orkest Vecht en Omstreken), met als thema '75 jaar vrijheid', is i.v.m. de coronamaatregelen geannuleerd. Er is persoonlijk contact opgenomen met de personen die kaarten hebben gereserveerd. Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Lida Boelhouwer lidaboel@kabelfoon.nl, (0294) 233617 of Joke Meijers jokemeijers52@gmail.com, 06-47554191.


Utrecht Leert

UTRECHT > Vanwege de actuele maatregelen tegen het coronavirus zijn alle fysieke evenementen van Utrecht Leert tot nader order afgelast. Vanwege de onduidelijkheid over de duur van de maatregelen kunnen er nu geen nieuwe fysieke bijeenkomsten worden gepland. Voor de volgende Meeloopdagen en informatieavonden zijn er daarom nog geen nieuwe data.
Utrecht Leert blijft bereikbaar als aanspreekpunt voor alle vragen rondom de overstap naar het vak van leraar in de regio Utrecht. Ga daarvoor naar utrechtleert.nl/contact of mail naar welkom@utrechtleert.nl.