Wel waarschuwingen, maar nog geen bekeuringen

Sportvelden

Houd afstand

Door Ed Kamans

STICHTSE VECHT > Burgemeester Ap Reinders is tevreden over hoe inwoners van Stichtse Vecht de maatregelen van het kabinet tegen de verspreiding van het coronavirus opvolgen.



'Ook in Stichtse Vecht is ondertussen de ernst van de coronacrisis doorgedrongen en is duidelijk dat de maatregelen nodig zijn. Dat vraagt in de praktijk van alle dag vanzelfsprekend wel het nodige aanpassingsvermogen van inwoners, jong en oud. Je moet mensen ook de tijd geven om zich aan te passen', zegt Reinders.
'Het algemene beeld is dat de maatregelen goed worden nageleefd en ernaar wordt gehandeld. Op straat en op voetbalvelden van onze voetbalverenigingen zijn nog wel geregeld groepjes jongeren te vinden. Zij worden bij constatering door de politie en de Boa’s aangesproken en weggestuurd. De meeste mensen lijken anderhalve meter afstand tot elkaar te houden en groepsvorming te vermijden. Ik hoor, dat mensen elkaar ook hierop beginnen aan te spreken. Dat is heel goed. Daar ben ik blij om. Toch wil ik nogmaals een oproep doen: gebruik alsjeblief je gezonde verstand. Ik doe een dringend beroep op de eigen verantwoordelijkheid van onze inwoners: blijf zoveel mogelijk thuis, ga niet op een kluitje dingen ondernemen en houd afstand. Alleen als we dit allemaal doen, kunnen we verspreiding van het coronavirus voorkomen.'

De Boa’s en politie hebben tot op dit moment nog geen boetes hoeven uitdelen. Het aanspreken van inwoners volstaat momenteel nog. Wel hebben enkele jongeren een officiële waarschuwing gehad. Maar als dat nodig is, zullen we de handhaving van de maatregelen ook met boetes en sluiting van locaties kracht bij zetten. De maatregelen zijn er niet voor niets en daar moet iedereen zich ook écht aan houden.

Burgemeester Reinders wil graag alle inwoners van Stichtse Vecht een hart onder de riem steken. 'Houd je aan de regels en gebruik je gezonde verstand. Maar kijk ook om naar mensen in je directe omgeving. Zorg en aandacht voor elkaar zijn juist ook in deze hectische tijd ontzettend belangrijk. Ik weet dat dit door onze inwoners ook zo ervaren wordt. Daarom vraag ik iedereen juist nu: let goed op elkaar. Vooral als u iemand kent die het zwaar heeft of eenzaam is. Een telefoontje naar hen of een boodschap doen voor naasten of ouderen in de buurt is zo gedaan! En dat maakt net het verschil. Zoals ik eerder ook in mijn videoboodschap en brief aan de inwoners heb gezegd: houd het hoofd koel en het hart warm!'