Afbeelding
Gemeente Stichtse Vecht

Veel nieuwe terrassen in Stichtse Vecht

Voorlopig uitstel van experiment met tijdelijke terrassen door coronacrisis

STICHTSE VECHT > Eind januari 2020 heeft het college het besluit genomen om een terrassenexperiment uit te voeren in de periode van 1 april tot 1 oktober 2020.


Doel van het terrassenexperiment is om in de praktijk uit te proberen hoe, wanneer en waar het openen van een terras gemakkelijker gemaakt kan worden. Stichtse Vecht kan nog wel wat extra horeca gebruiken, zo bleek uit een onderzoek, ook voor de levendigheid van de kernen. Van 15 februari tot 6 maart konden geïnteresseerde (horeca-)ondernemers zich aanmelden voor dit experiment. En dat had resultaat. Er zijn 14 aanmeldingen ontvangen, waarvan er 13 gehonoreerd worden', zo laat de gemeente weten. In Loenen mogen drie horecabedrijven of zalen een terras aanleggen: De Proeverij, Eterij de Drie Gekroonde Laarsjes en Studio Idee.
In Breukelen kunnen er tafels en stoelen buiten bij Sjatoo en Chew & Brew.
En ook in Maarssen-Dorp kunnen horecazaken extra schenken in de buitenlucht: Bar Bolenstein, De Eendracht, Enya, Maarssen aan de Kook, Venus en het vernieuwde Auguste. Ook Vishandel Harry van Goor aan het Pieter de Hooghplein mag een terras buiten zetten voor een drankje bij de vis en het Vechtstreekmuseum in Maarssen-Dorp profiteert ook van de regeling.
Maar de vreugde was van korte duur.

Op zondagavond 14 maart heeft de landelijke overheid alle horecabedrijven en musea gelast om hun deuren per direct te sluiten in verband met het coronavirus. Deze maatregel is vooralsnog van kracht tot en met 28 april 2020. In lijn hiermee is de daadwerkelijke start van het terrassenexperiment ook t/m deze datum uitgesteld. 'Mocht deze datum nog veranderen dan zullen wij dit zo snel mogelijk bekendmaken', zo laat de gemeente weten.
En nu ook hopen op een mooie nazomer om lekker buiten te zitten met een hapje en drankje.