Riool

MAARSSEN > Het college van b en w heeft de rioolwerkzaamheden aan de Herenweg en Gageldijk in Maarsseveen grotendeels stilgelegd. Meerdere bevindingen waren voor de gemeente aanleiding om nog eens kritisch naar het project te kijken en onderzoeken uit te voeren. Een herziening van het huidige ontwerp voor het riool blijkt nodig. Bij oplevering van het huidige ontwerp zouden er bijvoorbeeld te veel waterlast ontstaan. Ook de waterkwaliteit van sloten in de nabije omgeving zou verslechteren. Er wordt nu hard gewerkt aan het ontwerpen van nieuwe maatregelen. De werkzaamheden aan het riool kunnen pas worden opgepakt wanneer het ontwerp klaar is. In overleg met de aannemer wordt nu gekeken wat er voor de tussentijd mogelijk is om de bereikbaarheid en berijdbaarheid van de Herenweg en Gageldijk tijdelijk te verbeteren voor bewoners, ondernemers en het doorgaand verkeer. De bewonersvereniging had vorige week al kritische vragen gesteld aan de gemeente over het gebrek aan informatie over het project.


Speciaal lied

STICHTSE VECHT > In deze ongekende tijd komen tal van initiatieven van de grond. Zo heeft Liesbeth Meylemans van de Vioolschool uit Loenen samen met haar leerlingen iets moois gemaakt. 'Ik heb samen met al mijn vioolleerlingen gewerkt aan een prachtig lied voor iedereen uit Stichtse Vecht die oud, eenzaam of ziek is of gewoon een steuntje in de rug nodig heeft. De kinderen hebben zelf de tekst geschreven en ieder afzonderlijk een filmpje ingestuurd met een deel van het liedje', aldus Liesbeth Meylemans. 'Ze konden zelf kiezen of ze zongen, dansten of viool speelden. Het is een ontroerend, hartverwarmend documentje geworden. Ik hoop dat velen dit kunnen zien en voelen dat ze niet alleen zijn.' Kijk de video op

www.varnws.nl bij Lezersnieuws


Slootjes

STICHTSE VECHT > Lokaal Liberaal vraagt zich af of het wel zo'n goed idee is van de groenvoorziening om slootwater te gebruiken om bruggen schoon te maken. Voor het schoonmaken van bruggetjes en speellocaties wordt er door middel van pompwagens water uit de sloot gehaald en wordt dit water gebruikt om bruggen en speellocaties schoon te maken. 'Is het gebruikelijk dat de groenvoorziener het water uit de sloot opgepompt om materialen in de openbare ruimte mee te reinigen?', zo wil fractievoorzitter Suzanne Cox weten. 'Het water uit de sloten kan tenslotte een gevaar opleveren voor de volksgezondheid. Stichtse Vecht kampt al langere tijd op flink wat locaties met een rattenplaag, waardoor het water de ziekte van Weil kan bevatten.' Lokaal Liberaal wil verder weten of de sloten getest worden op de aanwezigheid van de ziekte van Weil en blauwalg. 'Wordt hier met het oppompen van het water rekening mee gehouden? Wat is de actuele stand van zaken betreffende de rattenplaag in gemeente? Maakt de groenvoorziening ook gebruik van reguliere wateraansluitingen om de waterwagens mee te vullen, bijvoorbeeld door standpijp?', zo zijn de andere vragen van Lokaal Liberaal.