Vanaf de balkons genoten de bewoners van de muziek.
Vanaf de balkons genoten de bewoners van de muziek.

Bewoners ’t Heycop en De Aa verrast met optreden

Door Ryan Poll


STICHTSE VECHT > Zanger Ger Vos heeft zondagmiddag de bewoners van ’t Heycop en De Aa in Breukelen verrast met een optreden.


Op talloze balkons werd volop genoten van het muzikale spektakel. Vrolijke gezichten bij de bewoners als Ger Vos het nummer ‘You’ll Never Walk Alone’ in zet.

De handen gaan de lucht in en er wordt uit volle borst meegezongen. De senioren genieten zichtbaar van het optreden.

‘Fantastisch om te zien hoe blij de mensen zijn’, zegt Ger Vos, die met zijn optreden bewoners van ’t Heycop en De Aa een hart onder de riem wil steken. ‘De coronacrisis is voor deze ouderen een lastige tijd, omdat veel van hen geen bezoek meer mogen ontvangen. Hopelijk geeft dit optreden de bewoners een steuntje in de rug.’ Vos zong zijn nummers op het pleintje voor de ingang van De Aa, op veilige afstand van de ouderen. ‘Muziek verbindt enorm. Eigenlijk ben je dichterbij elkaar dan je denkt’, aldus de zanger.

Niet alleen ouderen genoten van het optreden, ook familieleden en omwonenden kwamen een kijkje nemen. De stoep en speeltuin voor het woonzorgcentrum stond vol met mensen.

‘Ik probeer op deze manier contact te zoeken met mijn man’, vertelt een vrouw, die door het coronavirus haar echtgenoot niet meer mag zien. ‘Dat vind ik echt heel jammer. Door te zwaaien en het maken van oogcontact ben ik toch een beetje bij hem.’

Ook bij 't Kampje in Loenen en Merenhoef in Maarssen traden artiesten op.

Kijk de video op www.varnws.nl

Afbeelding