Nieuw boek

MAARSSEN > De Historische Kring Maarssen heeft een nieuw boek uitgebracht over Elsenburg, de verdwenen buitenplaats. 'Onze eigen auteurs, Jan Simonis, Jaap Kottman en Hans van Bemmel, hebben een prachtig boek geschreven over het ontstaan van het buitenleven aan de Vecht. Dit prachtige, hardcover en rijk geïllustreerde boek telt maar liefst 224 pagina’s en is een must-have voor de liefhebber.

De winkelprijs van het unieke boek is 25 euro, maar leden kunnen dit boek bestellen en thuisbezorgd krijgen voor slechts 20 euro, zo laat het bestuur weten. Hoe bestel je dit boek? Door een mail te sturen naar bjruiter@ziggo.nl.


Beweging

MAARSSEN > De Vechtstreek in Beweging met de trimlopen rond de Maarsseveense Plassen heeft een punt gezet achter het seizoen. De lopen op de laatste zondag van de maand zijn allemaal afgelast. Hierdoor is het seizoen 2019-2020 ten einde. 'Wij hopen iedereen weer fit en gezond terug te zien bij de start van ons nieuwe seizoen eind oktober 2020', aldus de organisatie.

De VIB-Lopen staan in de gehele regio bekend om de gezelligheid, goede organisatie, en fraaie parcours. Deelname aan deze lopen staat open voor iedereen, van jong tot oud, van snel tot rustig. De VIB-lopen worden georganiseerd door atletiekvereniging OSM’75 Atletiek Maarssen.


Gaslek

MAARSSENBROEK > Werkzaamheden hebben donderdagmiddag een gaslek veroorzaakt in een woning in de Maarssenbroekse wijk Spechtenkamp. De gasleiding werd geraakt tijdens het boren. Brandweerlieden hebben de omgeving afgezet en de betreffende woning ontruimd. Het lek is snel gedicht en met speciaal materiaal is het gas uit de kruipruimte weggezogen.

Bij twee naastgelegen woningen is door de brandweer ook gas gemeten. Omdat dit een kleine hoeveelheid betrof, is besloten deze huizen niet te ontruimen.


Gouden hart

LEIDSCHE RIJN > Vrijdag is als verrassing een groot ‘gouden hart’ geplaatst voor de ingang van het St Antoniusziekenhuis. Het kunstwerk Build Love (van hergebruikt materiaal vervaardigd) is een geschenk van enkele bouwers van Leidsche Rijn die hiermee een reizend kunstwerk aan de Utrechtse stadswijk hebben geschonken.

Het gaat om Agterberg BV, Koot Verkeerstechniek, TEBI, Theo Pouw BV, Scholman Wegenbouw en Van Wijk Nieuwegein. De eerste plek die het kunstwerk heeft gekregen is bij de ingang van het St Antoniusziekenhuis. Daarmee willen de bouwers ook alle zorgverleners een hart onder de riem steken.

Wethouder Klaas Verschuure (projectwethouder voor Leidsche Rijn): 'Het is een mooi gebaar en verrassing van de bouwers van Leidsche Rijn, om juist ook in deze tijd te laten zien dat zij trots op deze stadswijk zijn én hart hebben voor de zorgverleners.' Medewerkers van het ziekenhuis krijgen van de initiatiefnemers een speldje in de vorm van een ‘gouden hart’.