Genieten van het draaiorgel.
Genieten van het draaiorgel.

Ouderen in Stichtse Vecht worden zeker niet vergeten

STICHTSE VECHT > Hartverwarmend om te zien hoe de ouderen in Stichtse Vecht niet vergeten worden in deze ongekende tijden.


Het contact is lastig, maar in de hele gemeente waren er de afgelopen dagen tal van hartverwarmende initiatieven. Thuis of in een verzorgingshuis, de ouderen werden getrakteerd op een leuke paasverrassing, mooie tekeningen, iets lekkers of muziek. Zo was er het prachtig gebaar van kinderen van Daniël Stoopendaallaan in Maarssen. Om de bewoners van zorgcentrum Snavelenburg te laten weten dat zij aan hen denken in deze tijd, verrasten zij de bewoners met een zelfgemaakt schilderij, paasstukjes en -eieren en door visspeciaalzaak Harry van Goor gesponsorde haringen voor alle bewoners.

Bij Merenhoef was het zwaaien op grote hoogte. Familieleden en kennissen konden met een hoogwerker naar de verschillende verdiepingen naar de bewoners van het woon-zorgcentrum. Er werd gezellig gekletst, gezongen en paaswensen uitgedeeld. Zo voelden bewoners en familie zich toch met elkaar verbonden. De stichting Vrienden van 't Kampje heeft afgelopen week gezorgd voor een fruit-attentie om in deze moeilijke tijd de zorgbewoners een beetje op te beuren. Het fruitbakje is verzorgd door Boer Erik (van Drogenbroek). Het bestuur van de stichting en de bewoners vinden dit een prachtig gebaar. Burgemeester Ap Reinders feliciteerde telefonisch de echtparen Van Hunen-Van der Vliet en Lauwers-Sprenger hun diamanten (60 jaar) en briljanten (65 jaar) huwelijk. 'Hopelijk snel alsnog in persoon de felicitaties', aldus de burgemeester op twitter. Stichting Vier het Leven, die uitjes voor ouderen naar theater, concert, museum en bioscoop organiseert, probeert bij haar ‘gasten’ de moed erin te houden. De tuin van mevrouw Hendriks-Mulders uit Maarssen werd voor Pasen opgefleurd met heel veel viooltjes, na een telefonisch contact met een vrijwilliger van Vier het Leven.

Ook zijn er veel optredens voor de verzorgingshuizen door muzikanten. De bewoners van Villa Sluysoort in Op Buuren werden door de buurt getrakteerd op een Hollands draaiorgel. 'We willen de bewoners van de Villa een glimlach te bezorgen, aangezien zij dit paasweekend helaas ‘alleen’ zullen moeten doorbrengen. Mooi om de saamhorigheid en verbinding tussen jong en oud, op gepaste afstand, nog eens te bekrachtigen in onze mooie en bijzondere straat langs de Vecht', aldus de initiatiefnemers. Maar er werd ook gedacht aan bewegen. Bij 't Kampje was er stoelyoga en Vechtstreek Fysiotherapie zorgde voor gymnastiek op de balkons bij 't Heycop en De Aa in Breukelen.

Kijk voor nog meer meer initiatieven tegen eenzaamheid in deze ongekende tijden

op www.varnws.nl bij Nieuws