Afbeelding

Voormalig gemeentehuis Beek en Hoff te koop

Vragen Streekbelangen over de bijdrage gemeente aan onderhoud

LOENEN > Streekbelangen verbaast zich hogelijk over de verkoop van een deel van voormalig gemeentehuis Beek en Hoff in Loenen.


Het monumentale pand aan de Dorpsstraat is niet zo heel lang geleden door de gemeente verkocht aan een projectontwikkelaar en daar ging flink gesteggel aan vooraf. Ook omdat de tijd tussen de koop en de daadwerkelijke oplevering vrij lang was. En toen was er discussie over de staat van onderhoud en moest de gemeente water bij de wijn doen en 170.000 euro in mindering brengen op de verkoopprijs. Destijds kreeg de gemeente uiteindelijk 2.980.000 euro voor het pand. Nu staat een deel van de buitenplaats te koop bij Ankersmit Makelaars in Loenen voor 1.895.000 euro.

En dat roept vragen op bij de fractie Streekbelangen. 'Wij hebben vernomen dat het voormalig gemeentehuis Loenen Beek en Hoff aangeboden wordt op Funda. Bent u hiervan op de hoogte? Dit terwijl wij als gemeente 170.000 euro bij hebben gedragen als onderhoudskosten. Welke voorwaarden zijn gesteld bij het beschikbaar stellen van dit bedrag? Is dit bedrag te verhalen of te vorderen, eventueel met een gerechtelijke procedure? Als dat niet zo is, dan vernemen wij graag hoe de gemeente de manier waarop omgegaan wordt met gemeenschapsgeld wil verantwoorden,' zo vraagt raadslid Jacques Helling van Streekbelangen aan het college. Ook bij andere fracties in de gemeenteraad van Stichtse Vecht is er op zijn minst verbazing over de gang van zaken rond Beek en Hoff.

Aan de verkopende makelaar is gevraagd waarom het pand weer zo snel op de markt komt na de aankoop en wat de reden is van de doorverkoop binnen een jaar. Ook is gevraagd of ook het andere deel van de buitenplaats nog wordt verkocht, maar er is nog geen reactie van de makelaar of de eigenaar binnengekomen. Kijk voor de actuele ontwikkelingen

op www.varnws.nl bij Nieuws