Handjehelpen

STICHTSE VECHT > Vrijwilligersorganisatie Handjehelpen bezorgde in de dagen voor Pasen honderden orchideeën bij haar hulpvragers in Stichtse Vecht en omstreken. Nu zij de bezoekjes van hun maatjes moeten missen, steekt Handjehelpen hen een hart onder de riem met een orchidee voor de deur!

'Natuurlijk doen we ons uiterste best om er juist nu voor onze hulpvragers te zijn. Het is fantastisch om te zien hoe onze vrijwilligers en stagiairs zich inzetten om hun hulpvragers door de corona-periode heen te helpen,' aldus een trotse Irene Domburg, directeur van Handjehelpen. 'Voorbeelden te over: van dagelijks bellen tot online challenges verzinnen voor jonge kinderen, van samen Yahtzeeën via de telefoon tot het doen van boodschappen en daar dan een lieve verrassing tussen verstoppen. Het is echt hartverwarmend hoe onze vrijwilligers naar hun hulpvragers om kijken.' De laatste weken stroomden de aanmeldingen van ‘corona’-vrijwilligers bij Handjehelpen binnen. De teller staat nu op 850 en er komen nog dagelijks aanmeldingen binnen. Deze enthousiaste vrijwilligers zet Handjehelpen coronaproof in. Bijvoorbeeld als belmaatje, om de hond uit te laten, om medicijnen te halen, om kinderen te helpen bij het maken van hun online huiswerk, voor het rondbrengen van maaltijden of het online vermaken van kinderen. Tientallen van de ‘corona’-vrijwilligers zijn dezer dagen op pad om de orchideeën op de juiste bestemming te brengen. Meer over het werk lees je op de site https://www.handjehelpen.nl.


Loterij

MAARSSEN > Zoals u weet hebben alle lokale bedrijven het moeilijk in deze tijd. 'Wij hebben allemaal te maken met een teruglopende omzet en veel hebben moeite om het hoofd boven water te houden', aldus kringloopwinkel De Sirkel in Maarssen. De Sirkel probeert d.m.v. een lotenverkoop voor de kinderboerderij De Vechtse Hoeve een manier te vinden om elkaar te steunen. De Lampenman (www.delampenman.nl) maakt o.a. van oud speelgoed prachtige vintage lampen. Een van deze lampen heeft hij beschikbaar gesteld voor onze loterij. De verkoop start op 17 april en duurt t/m 1 mei. In die periode kunt u in onze beide winkels een lot kopen van 2 euro. Daar hebben we ook een foto hangen van de lamp. Op 2 mei wordt uit alle verkochte loten 1 lot getrokken. De gelukkige winnaar krijgt dan bericht zodat hij de deze prachtige lamp dan kan komen ophalen. De opbrengst van de loten gaat volledig naar de Vechtse Hoeve. De Sirkel zet zich al meer dan 25 jaar in voor het hergebruik van goederen. Met de aankoop van gebruikte goederen draagt u samen met De Sirkel bij aan een mooie en schone samenleving. Ook biedt De Sirkel zinvol werk en perspectief voor mensen die op zoek zijn naar een zinvolle tijdsbesteding en op deze manier willen integreren.

Wij zien u graag in de Sirkel. De Sirkel Nassaustraat 55, 3601 BB Maarssen (klein goed, kleding en nog veel meer en De Sirkel Diependaalsedijk 120A 3601 GN Maarssen (meubels, witgoed, en nog veel meer). Geopend dinsdag t/m zaterdag 9.30-16.00 uur.