Een paasverrassing met lekkernijen en een persoonlijke groet.
Een paasverrassing met lekkernijen en een persoonlijke groet.

Vrolijke paasgroet dagbesteding De Twijg

Verrassing

Vrijwilligers

Door Isabel Biesterveld


BREUKELEN > Dagbesteding de Twijg en de Blijf Actief groepen zijn voorzieningen van Stichting Zorggroep de Vechtstreek, die een belangrijke functie binnen de omstreken van Stichtse Vecht vervullen.


Zo bieden beide organisaties hun cliënten door middel van dagbesteding meer structuur, een luisterend oor en informatie waar gewenst en daarnaast steun aan de mantelzorger. Dit alles om zo lang als mogelijk zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. En dat voorziet in een belangrijke behoefte, zo blijkt uit de vele reacties.

Cliënten vinden hier (h)erkenning bij elkaar over wat het op leeftijd raken zoal met je doet. Veelal doet men hier ook (nieuwe) sociale contacten op. Ergens bij horen met al je (on)mogelijkheden geeft zin aan het leven, je wordt ouder en misschien wat vergeetachtig of eenzaam maar bent daarin niet 'alleen' en kunt daarin gesteund worden door familie en ook door ons. Deze contacten, maar voor velen ook waardevolle structuur, zijn nu plots gestopt of hebben waar enigszins mogelijk een andere vorm aangenomen. Maar voor hoelang zal dat zijn? Contact wordt nu veelal telefonisch door ons onderhouden en zoals nu met deze vrolijke paasgroet.

Door de coronamaatregelen zitten alle 50 deelnemers aan de dagbesteding noodgedwongen en merendeels alleen thuis. Het leek ons een mooi gebaar om hen met een 'goodiebag´ ofwel een 'verrassingstasje' voor de paasdagen te verrassen. Even een hart onder de riem, even ons gezicht laten zien en ook 'echt' zien hoe het met hen gaat. Wij missen onze cliënten enorm en andersom geloof ik dat ook', aldus de medewerkers van De Twijg en Blijf Actief. 'Ook onze vrijwilligers die betekenisvol werk doen worden gemist. Gelukkig waren er vrijwillige chauffeurs bereid om met een medewerkster op pad te gaan om alle cliënten in Breukelen maar ook uit de omliggende dorpen als Baambrugge, Nigtevecht, Vreeland, Loenen, Nieuwersluis, Nieuwer Ter Aa en Kockengen te verblijden met een paaspresentje. Dit alles uiteraard met inachtneming van de benodigde veiligheidsmaatregelen., zoals 1,5 meter afstand.

De presentjes zijn door verschillende middenstanders uit Breukelen gesponsord, ook zij dragen onze kwetsbare senioren een warm hart toe, zo blijkt. Kinderen van basisschool de Regenboog uit Breukelen hebben het tasje opgefleurd met een creatieve paasdecoratie en met hier en daar een persoonlijke noot.

'Dank jullie wel sponsors voor het verzachten van de huidige omstandigheden: Albert Heijn, Bloemidee, Boekhandel v Kralingen, Hema, Jumbo, waterwerken LAM BV, Marskramer, Vivant v Houselt en obs de Regenboog', zo bedanken de medewerkers van De Twijg en Blijf Actief iedereen die meegewerkt heeft aan de paasverrassing.

Kijk voor meer foto's, ook van de leuke tekeningen en paaswensen door de kinderen van de Regenboog voor de ouderen,

op www.varnws.nl bij Nieuws

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding