Inloopmiddag

MAARSSENBROEK > De inloopmiddag voor ouderen uit Maarssenbroek, die op 26 april in kerkcentrum de Ark zou plaatsvinden, gaat niet door vanwege het coronavirus. De leden van het Netwerk Senioren Maarssenbroek hopen dat het spoedig weer mogelijk is om u uit te nodigen voor de maandelijkse inloopmiddag. Bij vragen kunt u contact opnemen met: Mario van Dijk, telefoon 06-16077338, Truus Savelkoul, telefoon (0346) 567439, Alie Bisschop, telefoon 06-42812303.


Wandeling

LOENERSLOOT > Loop je mee door het sprookjesachtige kasteelpark Loenersloot? Door de intieme en romantische sfeer is het een genoegen om deze virtuele wandeling te maken. Kijk voor de video van het Utrechts Landschap op

www.varnws.nl bij Lezersnieuws


Blote voeten

MAARSSENBROEK > De struintuin in wijkpark Maarssenbroek voor kinderen krijgt ook een blotevoetenpad. Er is hard gewerkt aan eerste ideeën over de route van het blotevoetenpad. Het plan is nu om deze in de struintuin bij het Milieu Educatief Centrum in Reigerskamp te realiseren. 'De komende weken gaan we in samenwerking met een ontwerper het blotevoetenpad verder vormgeven', aldus de initiatiefnemers van Gezonde Buurten Stichtse Vecht.


Bakfiets

MAARSSENBROEK > Plantenasiel Maarssen is op zoek naar een bakfiets! MEC Maarssen is vanwege het coronavirus nog steeds gesloten maar we willen binnenkort weer gaan starten met onze online adopties… onze Plantenzolder staat bommetjevol! De procedure blijft hetzelfde maar de donaties zullen via een open betaalverzoek geschieden én je plant zal op afspraak (binnen een straal van 5km) bij je thuisbezorgd worden. Hiervoor zijn we dringend op zoek naar een bakfiets. Is er iemand die zijn/haar bakfiets wellicht de komende weken aan ons wil uitlenen? Of heb je een exemplaar dat we voor een ‘symbolisch’ bedrag van je mogen overnemen? Uiteraard staan we ook open (en ik durf het bijna niet te vragen) voor sponsoring. Een eigen Plant voor Plant bakfiets… dat zou echt fantastisch planttastisch zijn. Wie helpt ons uit de ‘plant’? Kijk ook op de facebookpagina van Plant voor Plant.


Zonnepanelen

VLEUTEN > De Haarrijnseplas krijgt drijvende zonnevelden die 1400 huishoudens aan duurzame energie gaan helpen. De eilandjes komen op het oostelijk deel van de plas bij het recreatiegedeelte en hebben geen gevolgen voor de recreatie en de natuur. Utrecht wil de zonne-eilanden aanleggen vooruitlopend op de bouw van de energieneutrale buurt Haarrijn, waar ook op de daken zonnepanelen liggen. Deze combinatie zorgt ervoor dat voldoende energie wordt opgewekt voor de hele wijk. De eilanden wekken jaarlijks 4 miljoen kWh op. Dat is ruim voldoende voor de 650 woningen, oplaadpalen en straatverlichting van Haarrijn. De overige energie komt beschikbaar voor anderen.