Taxi te water

BREUKELEN > Een taxi is vrijdagnacht in het water beland op de A2 tussen Breukelen en Vinkeveen. In de wagen zaten vier mensen, twee van hen zijn naar het ziekenhuis gebracht. De hulpdiensten kwamen massaal aangesneld, maar de inzittenden wisten op eigen kracht uit het water te komen. Het duikteam van de brandweer heeft hen vervolgens met behulp van een ladder naar de goede kant van het water geholpen.
De taxichauffeur verloor door onbekende oorzaak de macht over het stuur, ter hoogte van het tankstation. Voorbijgangers schoten direct te hulp en belden 112.
De auto is zwaar beschadigd geraakt en is door een berger uit het water gehaald. Eén rijstrook in de richting van Amsterdam was tijdelijk afgesloten.


75 jaar Vrijheid

BREUKELEN > Op 23 april aanstaande zou de tentoonstelling over 75 jaar vrijheid worden geopend op de locatie in Breukelen. 'Door de coronamaatregelen zullen wij de tentoonstelling in aangepaste vorm online door laten gaan', aldus het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen. 'In de tentoonstelling brengen we aan de hand van acht thema's onze archiefstukken samen met objecten en lokale verhalen uit onze vier gemeenten (De Bilt, De Ronde Venen, Stichtse Vecht en Weesp). Elke week zal er op dinsdag en donderdag een nieuw onderdeel van de tentoonstelling online komen. Vandaag starten wij met een verhaal over de Kultuurkamer te Weesp.'


Lintjesregen

STICHTSE VECHT > Niet opspelden maar opbellen. Dat gaat burgemeesters Ap Reinders doen nu op vrijdag 24 april de lintjesregen een andere vorm krijgt en Koninklijke onderscheidingen niet worden uitgereikt. Kijk vrijdag rond 12.00 uur voor de lijst met gedecoreerden

op www.varnws.nl bij Nieuws