Een rondje Maarssenbroek. Foto Politie Stichtse Vecht
Een rondje Maarssenbroek. Foto Politie Stichtse Vecht

Burgemeester Reinders op de fiets met de politie

STICHTSE VECHT > Burgemeester Reinders is maandagavond op stap geweest met de politie.


Vanaf het politiebureau in Bisonspoor maakte de burgemeester met wijkagent Julian Steenbeek een rondje door Maarssenbroek op de fiets. 'Op pad geweest met wijkagent Julian om een indruk te krijgen van het straatbeeld. Fijn te zien hoe verreweg de meeste inwoners, jong en oud, zich goed aan de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus houden. Top', zo laat de burgemeester weten.

Ook de politie stelde het zeer op prijs dat de burgemeester zich goed liet informeren en ook zelf een kijkje nam op bepaalde hangplekken in Maarssenbroek. 'Dit is een ander straatbeeld dan wat inwoners gewend zijn. Daarom gingen we op verschillende hotspots in de gemeente in gesprek met jeugd en inwoner', aldus de politie. 'Op de meeste locaties hield iedereen zich aan de richtlijnen. We begrijpen dat het op sommige locaties lastig is en dat het zeker na zo’n lange tijd van afstand houden ook langzaam moeilijker wordt. Daarom echt groots respect vanuit ons, maar zeker ook namens burgemeester Reinders, hoe een groot deel van de jongeren liet zien hoe wij samen sterker zijn dan corona.'
Op zich vallen de klachten en overtredingen erg mee, op sommige locaties zoals bij de sporttoestellen bij het grote veld in Pauwenkamp moet de politie wat vaker langs om waarschuwingen uit te delen.

Wist je dat we in deze gemeente jongerenwerk hebben en dat zij veelvuldig op straat te vinden zijn? Kijk voor informatie op www.jeugd-punt/stichtse-vecht.