Een mogelijke locatie van de zorgwoningen in Bisonspoor.
Een mogelijke locatie van de zorgwoningen in Bisonspoor.

Komen er nog nieuwe zorgwoningen in Bisonspoor?

MAARSSENBROEK > Bij de plannen voor de totale aanpak van Bisonspoor met vernieuwing van het winkelcentrum en de bouw van woontorens zaten ook zorgwoningen met een wijkcentrum in het pakket.


Bij de eerste onderhandelingen zou eigenaar Wintertrust de zoektocht naar een zorgpartner voor de woningen voor zijn rekening nemen, later in het proces is die opdracht overgeheveld aan de gemeente, zoals al eerder is vastgelegd. Nu komt dat ook weer terug bij de plannen over de dorpshuizen en ontmoetingscentra in Stichtse Vecht. 'Eerder waren door het college al afspraken gemaakt met Wintertrust over het creƫren van een sociale ruimte en de realisatie van maximaal 100 zorgwoningen. Deze afspraken zijn aangescherpt in die zin dat de gemeente over de exploitatie van de sociale ruimte gaat en het college een inspanningsverplichting heeft om de genoemde 100 zorgwoningen daadwerkelijk te realiseren', zo schrijft het college aan de Adviesraad Sociaal Domein, die ook advies had uitgebracht over de dorpshuizen. Maar het is al een tijdje stil rond de voortgang in de zoektocht naar de zorgwoningen en een zorginstelling, die daar voor wil zorgen.

En dat is weer reden voor Lokaal Liberaal om te informeren naar de stand van zaken. 'Wij concluderen hieruit dat het de taak van de gemeente is om een of meerdere zorgverleners te gaan benaderen om de gevraagde zorg in deze 100 zorgwoningen te gaan leveren,' aldus raadslid Ron Druppers van Lokaal Liberaal. 'Heeft de gemeente al zorgverleners benaderd en met welk resultaat?'