De Meent

BREUKELEN > Zwembad De Meent zoekt nog naar een nieuwe datum om weer open te gaan. 'Voorlopig is Zwembad de Meent nog gesloten en opening op 15 mei zal door het coronavirus niet mogelijk zijn. Wij zijn in overleg en houden u op de hoogte! Voor nu blijf gezond en tot ziens', aldus het bestuur van het natuurzwembad aan het einde van de Scheendijk.


Tuinzakken

STICHTSE VECHT > Het blijft onverminderd druk op de afvalstations van de gemeente en dat heeft ook gevolgen voor de service met de tuinzakken. Het zelf afhalen van de tuinzak bij het afvalscheidingsstation is momenteel in verband met de drukte op de afvalscheidingsstations niet mogelijk. De tuinzak wordt na invulling van het formulier binnen 5 werkdagen thuisbezorgd. In verband met de nog beperkte voorraad tijdens deze coronacrisis tijdelijk maar 1 tuin zak per aanvraag. De tuinzak blijft eigendom van de gemeente. Binnen 2 weken moet je de volle tuinzak(ken) weer laten ophalen. Bel niet naar het nummer dat op de tuinzak staat. In verband met de coronacrisis duurt het erg lang voordat wij onze eigen zakken weer kunnen bijbestellen.

De zakken die nu geleverd worden, hebben we gehuurd via een externe partij. Vul het formulier opnieuw in als je de volle tuinzak wil laten ophalen. De inhoud van de tuinzak is 1 kuub. Het laten ophalen van de tuinzak(ken) kan van maandag t/m donderdag. Aanmelden gaat via het formulier op de site van de gemeente, per e-mail ontvang je een ophaal-afspraak.

Zet de tuinzak(ken) op de afgesproken dag voor 8.00 uur aan de openbare weg, minimaal 2 meter van obstakels (lantaarnpaal of boom).


Orgelconcert

BREUKELEN > Het concert dat gepland was op deze zondag is, om begrijpelijke redenen, afgelast. Organist Jan Pieter Karman gaat het wél geven, maar dan zonder publiek. Op indirecte wijze kan de muziekliefhebber het toch meemaken: het concert wordt life uitgezonden via kerkomroep.nl. Later komt er ook een opname op Youtube te staan.

Zondag 3 mei valt in de paastijd; op het programma staan daarom vijf paaskoralen uit Bachs Orgelbüchlein; ieder koraal is een klein juweel. Als inleiding en tegelijk opening van het concert klinkt Bachs ‘dorische’ Toccata. Tot slot van dit eerste deel Bachs uiterst kunstige koraalvariaties over 'Christ, der du bist der helle Tag'.

Na deze schitterende Barokmuziek, met Bach als de belangrijkste orgelcomponist uit de periode, volgt in het tweede deel muziek uit de Romantiek, met als belangrijkste componist César Franck. Van hem twee werken: het majestueuze derde Choral en de heel zangerige Prélude, Fugue et Variation. Tot slot een koraal van Vierne, het Choral dat het tweede deel is van Viernes tweede orgelsymphonie. Dit lijkt wel een ode aan het Choral van Franck, het heeft in grote trekken dezelfde structuur en is óók een imposant werk. Aandacht hiervoor omdat Vierne in zijn stijl nog het dichtst bij Franck staat én omdat dit jaar ook Vierne-jaar is: hij werd 150 jaar geleden geboren.