archieffoto
archieffoto

Ingrijpen Boa's bij optreden bij De Aa roept vragen op

BREUKELEN > Muziek maken voor bewoners van verzorgingshuizen en seniorenflats is in deze tijd een welkome afleiding.


En met grote regelmaat worden bewoners nu getrakteerd op vrolijke klanken van optredens op straat en dat trekt soms ook publiek. Bij het optreden van Very Vocaal bij De Aa in Breukelen op het grote plein ging het vorige week blijkbaar mis, want op last van de Boa's werd het mini-optreden stilgelegd.

En Streekbelangen wil nu weten wat zich daar precies heeft afgespeeld en waarom er is ingegrepen. 'Het betreft handhaving bij De Aa tijdens een optreden van Very Vocaal voor de bewoners van De Aa. De Boa’s hebben het optreden helaas stilgelegd na enige tijd. Zij waren vanaf het begin aanwezig. Maar wat was de reden van staken van het optreden? Streekbelangen zou graag willen weten waarom', zo is de vraag van raadslid Karin van Vliet van Streekbelangen.
'Ging het om groepsvorming, omdat er ook anderen dan bewoners op afgekomen waren die buiten luisterden naar de muziek? Of ging het om een vergunning die de zanger nodig had?
Deze laatste reden werd namelijk ook gegeven. Het ging hierbij om het zingen van Oudhollandse liedjes voor de bewoners, die door de Corona lockdown gebonden zijn aan huis en geen bezoek kunnen ontvangen.
Initiatieven die we juist (moeten) steunen. Uiteraard steunt Streekbelangen dit soort initiatieven als aan de regels van 1,5 meter en geen groepsvorming wordt voldaan.
Graag zou Streekbelangen op het stopzetten optreden voor bewoners van De Aa een antwoord willen.'