Een bedankje met een bankje voor Kees Slinger.
Een bedankje met een bankje voor Kees Slinger.

Afscheid groenteboer Kees Slinger

40 jaar

Mooi geweest

Door Ryan Poll


NIEUWER TER AA > Na veertig jaar groente aan de deur te hebben verkocht in Nieuwer Ter Aa en omgeving houdt groenteboer Kees Slinger (58) het voor gezien.


Donderdag reed hij zijn laatste rondje door het dorp. Inwoners hebben dit niet onopgemerkt voorbij laten gaan en namen massaal afscheid.

Voor het laatst rijdt de kar van groenteboer Kees Slinger donderdagochtend Nieuwer Ter Aa binnen. Zoals gebruikelijk maakt hij met iedereen een praatje en wordt bij een van zijn vaste klanten een kop koffie gedronken.

‘Het contact met mensen ga ik missen’, vertelt Slinger, die al bijna zijn hele leven werkt met groente en fruit. Als 14-jarig ‘jochie’ begon hij met het helpen van een groenteboer op de markt. Op zijn 18e startte Slinger voor zichzelf.

Na veertig jaar groente en fruit bezorgen aan huis en op markten staan, zit het erop voor de groenteboer uit Breukelen. ‘Het is mooi geweest’, zegt Slinger. ‘Ik merk dat ik ouder word. Het vroege opstaan trekt mijn lichaam niet meer.’

De laatste werkdag van Slinger ging in Nieuwer Ter Aa niet onopgemerkt voorbij. Een vijftigtal inwoners stond de groenteboer op de parkeerplaats in de Van Renessestraat op te wachten. Als de wagen van Slinger de straat inrijdt, klinkt er een groot applaus. ‘Wat leuk. Dit had ik niet verwacht’, reageert Slinger, als hij uitstapt.

Door alle aanwezigen wordt hij overladen met bedankjes. ‘Ik zou iedereen een hand willen geven, maar dat kan natuurlijk niet.’

Namens dorpsbewoners kreeg de groenteman een bankje, waarop de tekst ‘Nieuwer Ter Aa, 30-04-2020’ staat gegraveerd. Ook werd er een envelop met geld overhandigd. ‘Ik ben onder de indruk van deze verrassing. Dit is echt fantastisch’, aldus de groenteboer, terwijl over de parkeerplaats de tekst ‘Keessie bedankt, Keessie bedankt’ schalt.

‘Ik vraag me eigenlijk af hoe dit allemaal tot stand is gekomen, want ik heb helemaal niks doorgehad.’

Die vraag wist inwoonster Els Hulsman te beantwoorden. De afgelopen weken is ze bezig geweest om het afscheid van Slinger voor te bereiden.

‘Ondanks de coronacrisis konden we zijn afscheid niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Door heel het dorp hebben we briefjes verspreid, waarin bewoners werd gevraagd om afscheid te komen nemen en een financiële bijdragen te leveren voor het cadeau. Het is hartverwarmend om te zien dat zoveel mensen gehoor hebben gegeven aan deze oproep’, aldus Hulsman.

Slinger mag dan stoppen als groenteboer, met pensioen gaat hij niet. ‘Ik wil wel bezig blijven en een aantal dagen gaan werken. Maar waar, dat weet ik nog niet. Er komt vast wel iets leuks op mijn pad.’ Kijk de video over het afscheid

op www.varnws.nl bij Nieuws