Lokaal Liberaal schuift aan voor gesprek

Frank van Liempdt is de kandidaat voor wethouderspost

STICHTSE VECHT > Deze week zijn de gesprekken begonnen voor uitbreiding van de coalitie en de vierde wethouder in Stichtse Vecht.


Lokaal Liberaal heeft de invitatie aangenomen om aan te schuiven bij de onderhandelaars van VVD, CDA en PvdA. En dat is volgens de aanbevelingen vorige week van formateur Tjapko Poppens over de verbreding van de huidige coalitie.
In dit rapport van bevindingen is het duidelijk dat Lokaal Liberaal is genoemd als de meest voor de hand liggende fractie voor de realisatie van een meerderheidscoalitie.

'Lokaal Liberaal, met 8 zetels de grootste partij in de gemeenteraad is zich bewust dat we momenteel leven in een bijzondere en moeilijke periode. Een stabiel bestuur is daarbij van groot belang.
De fractie van Lokaal Liberaal neem daarbij uiteraard haar verantwoordelijkheid en is bereid om aan deze onderhandelingstafel plaatst te nemen, om te zien of een mogelijke verbreding van de coalitie kan plaatsvinden met aanvulling van Lokaal Liberaal', zo laat de lokale partij weten op hun website.'
Namens Lokaal Liberaal zullen fractievoorzitter Suzanne Kox-Meijer en partijleider - en beoogd wethouder - Frank van Liempdt deze onderhandelingsgesprekken gaan voeren.

'Dus over de wethouderskandidaat kan geen misverstand bestaan. Over de duur van de gesprekken is nog niets afgesproken. Maar een hernieuwde toetreding is geen gelopen koers. Lokaal Liberaal heeft een aantal ideeën en mogelijke verbeterpunten voor onze gemeente en inwoners die wij zullen inbrengen tijdens deze gesprekken.
Wellicht dat deze inbreng zal leiden tot het doen van aanpassingen in het collegewerkprogramma (het document waarin de afspraken tussen de coalitiepartijen worden vastgelegd) en de koers die de nieuwe coalitie waar Lokaal Liberaal mogelijk deel van uit zal gaan maken', aldus Lokaal Liberaal.