Speciale gebakjes voor de ouderen in verzorgingshuizen.
Speciale gebakjes voor de ouderen in verzorgingshuizen.

Ouderen verrast met gebak op Bevrijdingsdag

STICHTSE VECHT > Een mooie verrassing voor de bewoners van verzorgingshuizen in Stichtse Vecht.

Door Ryan Poll


Bevrijdingsdag kon dan wel niet uitbundig gevierd worden, maar de dag is toch niet onopgemerkt voorbijgegaan dankzij de Stichting 4-5 mei Stichtse Vecht. Overal bij verzorgingshuizen werden dinsdag 5 mei dozen met gebak bezorgd voor de senioren. De actie om de ouderen niet te vergeten is een idee van Oranjevereniging Breukelen, die met het plan aanklopte bij Stichting 4-5 mei Stichtse Vecht. En dat werd positief ontvangen als extraatje op de toch speciale dag.

Het comité Stichting 4-5 mei Stichtse Vecht heeft het initiatief vervolgens bekostigd. ‘We vonden dat de mensen die na de Tweede Wereldoorlog Nederland weer hebben opgebouwd, niet vergeten mochten worden tijdens Bevrijdingsdag’, zegt Denny van Drogenbroek van Oranjevereniging Breukelen bij de rondrit door de hele gemeente. 'Geen moeite, dat doen we graag. Daarnaast willen we de ouderen een hart onder de riem steken in deze moeilijke tijd met allerlei beperkingen, ook met bezoek en contact.' De ouderen waren blij met de petitfours met het speciale logo van 75 Jaar Bevrijding en hebben genoten van de gebakjes.

De afgelopen weken zijn er in Stichtse Vecht veel acties geweest om de ouderen een beetje afleiding te geven met tal van optredens buiten op straat voor de verzorgingshuizen, het bezorgen van bloemen en gebak en ook zijn er veel kaartjes gestuurd. En nu maar wachten op het echte contact als de coronacrisis gaat luwen en bezoek weer mogelijk wordt.