Timmerdorp

MAARSSEN > Timmerdorp Maarssen-Dorp gaat dit jaar niet door. In verband met de maatregelen omtrent het coronavirus is het helaas niet mogelijk om het Timmerdorp neer te zetten. 'Natuurlijk hadden wij als organisatie graag weer ruim 400 kinderen willen verwelkomen voor een geweldige afsluiting van hun vakantie. Helaas is het voor dit jaar niet mogelijk om dat op een verantwoorde manier te organiseren. De organisatie heeft deze beslissing genomen met de gezondheid van de vrijwilligers en deelnemers als uitgangspunt. Wij wensen iedereen sterkte en gezondheid toe in deze rare tijden en hopen iedereen weer te zien in 2021. Wij zullen er dan weer alles aan doen om er een geweldige week van te maken', aldus de organisatie.

Ook het timmerdorp in Maarssenbroek gaat dit jaar niet door.


Voorouder

STICHTSE VECHT > Loopt u vast in uw stamboomonderzoek? Begrijpt u een bepaald woord in een oude akte niet? Heeft u tips nodig hoe zo'n onderzoek te beginnen? Iedere vrijdag van 10.30 tot 12.00 uur organiseert het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen in samenwerking met Historio een inloopspreekuur via de chatfunctie op de website: www.rhcvechtenvenen.nl. Zij zitten voor u klaar.


SeniorWeb helpt

STICHTSE VECHT > De digitale vragenuren van het Stichtse Vecht Computer Café (SCC) in de bibliotheken gaan, wegens het coronavirus, voorlopig nog niet van start. In plaats daarvan bieden het SCC en het landelijke platform van SeniorWeb gratis PCHulp ‘op afstand’ aan. Gelukkig is er via internet veel mogelijk, bijv. contact door videobellen. En nu kan iedereen gratis een beroep doen op deze digitale hulp. Want niet iedereen is even handig met de smartphone, tablet of computer.

Lukt videobellen niet, loopt u vast in WhatsApp of hebt u een ander computerprobleem? Vrijwilligers van SeniorWeb helpen u op werkdagen tussen 09.00 en 12.00 uur telefonisch op weg bij digitale problemen. Tussen 9.00 en 10.30 uur is het rustig en wordt u het snelst geholpen. Het gratis hulpnummer is 0800 - 0506.

Voor PCHulp 'op afstand' kunt u ook bij het Stichtse Vecht Computer Café (SCC) terecht. Deze hulp kunt u aanvragen door een e-mail, met uw telefoonnummer en een korte beschrijving van uw hulpvraag + daarbij gebruikte apparatuur, te sturen naar stichtsevechtcomputercafe@outlook.com.


Tulpen

MAARSSEN > Afgelopen week heeft Merenhoef in Maarssen-Dorp 200 tulpen gekregen van kwekerij Vd Slot in Voorhout om de afdelingen van de bewoners op te leuken. Het initiatief werd genomen door een huisarts uit Linschoten en de tulpen werden aangeboden door bewoners van Utrecht om de bewoners wat kleur te brengen.

De bewoners van het woon-zorgcentrum bij de rotonde aan de Plesmanlaan kunnen helaas nog steeds geen bezoek ontvangen, maar gebaren zoals deze maken het een stuk dragelijker! Hartelijk dank.