VARnws woensdag

STICHTSE VECHT > Volgende week verschijnt de krant op woensdag in verband met Hemelvaartsdag op donderdag. De papieren versie van VARnws wordt dus eerder gedrukt. Hou er rekening mee bij het inleveren van kopij.
Dat kan via de site www.varnws.nl of via redactie@varnws.nl.


Sloepdieven

STICHTSE VECHT > De gestolen sloepen uit de Vecht tussen Breukelen en Maarssen zijn weer terecht. De boten werden dankzij diverse tips en social media gevonden in de in de Slagbaai in Diemen. Er is nog niemand aangehouden.
De politie Stichtse Vecht waarschuwt voor sloepdieven en zoekt ook getuigen van de brutale dienstal vorige week. Gezien de werkwijze is de kans groot dat het om een professionele bende gaat, die op zoek is naar meer sloepen en boten.
Heeft u iets gezien of gehoord, of heeft u camerabeelden van de Vecht, neem dan contact met ons op via 0900-8844.


Bibliotheek

STICHTSE VECHT > De bibliotheken mogen weer open en de Bibliotheek Stichtse Vecht is druk bezig met de voorbereidingen bij alle vestigingen.
'We streven ernaar om vanaf 25 mei weer open te zijn. Tot die tijd gaan we hard aan de slag om om onze bibliotheken aan te passen aan de anderhalvemeterregels zodat we verantwoord open kunnen gaan.
Tot 25 mei kun je gebruikmaken van de Afhaalbieb', aldus de bibliotheek, die er overigens aan denkt om de Afhaalbibliotheek een permanente plek te geven in de service en dienstverenlening aan de inwoners. Volgende week wordt er meer duidelijk over de opening van de vestigingen van de bibliotheken in Stichtse Vecht.