Onderzoek naar toekomst zwembad 't Kikkerfort

Scorekaart

Exploitatie

Door Ed Kamans


STICHTSE VECHT > Het college gaat de toekomst van zwembad 't Kikkerfort grondig onder de loep nemen.


En dan is het niet uitgesloten dat het overdekte zwembad in Breukelen gaat verdwijnen. Dat staat in de vernieuwde Vastgoednota, die onlangs is vastgesteld door het college. In de nota staan alle gemeentelijke gebouwen met een scorekaart en aanbevelingen voor de toekomst.

Het beleid is om alles wat niet echt nodig is en ook niet behoort tot de kerntaken van de gemeente af te stoten of te verkopen. Het zwembad aan de Schepersweg zou dan plaatsmaken voor woningen, zo staat bij de ontwikkelkansen. 'De locatie ligt in een woonwijk en heeft ontwikkelpotentie. Daarnaast heeft het zwembad ontwikkelkansen op bezetting en exploitatie', zo staat in de nota. Het zwembad trekt jaarlijks 180.000 bezoekers, ook uit de regio, maar het college wil kijken of er nog groei in zit. Nu kost het zwembad jaarlijks geld en zijn er extra investeringen nodig. 'Het gebouw is technisch verouderd.
Geadviseerd wordt om bij de investeringen die er gedaan worden rekening te houden met een levensduur van maximaal 15 jaar. Omtrent duurzaamheid zijn hier een aantal quickwins te halen. Er liggen plannen om de hal te upgraden en de berging uit te breiden. De installaties voldoen niet aan de wet- en regelgeving', zo staat in de Vastgoednota. Alles afwegend is het advies als vastgoedperspectief op basis van de scorekaart: heroverwegen (nader onderzoek nodig gezien de technische staat en levensduur).

Zwembad De Koet in Kockengen draait geheel op vrijwilligers, maar is wel eigendom van de gemeente. Het college ziet geen kans voor woningbouw, maar wil er wel vanaf. 'Gekeken wordt of de opstallen in eigendom naar de stichting overgedragen kunnen worden door middel van een recht van opstal. Het eigendom van de grond blijft bij de gemeente', zo is vermeld op de scorekaart en dus komen er gesprekken over de prijs en staat van onderhoud. Sportcomplex Safari in Maarssenbroek staat ook op de lijst en kost ook geld, maar de gemeente ziet geen reden voor grote veranderingen. Consolideren is het advies. De exploitatie is in handen van Sportfondse Nederland.

In de Vastgoednota van Stichtse Vecht staan nog veel meer gebouwen met een advies over de toekomst. Het beleidsstuk moet binnenkort nog door de gemeenteraad worden vastgesteld. De politiek kan dus nog bijsturen en prioriteiten stellen voordat de uitvoering in handen van het college komt.