Het is te hopen dat de maatregelen afdoende zijn.
Het is te hopen dat de maatregelen afdoende zijn.

Een stuk stiller voor bewoners van Safari

MAARSSENBROEK > De overlast door geluid en trillingen van de grote klimaatinstallatie op het dak van Safari moeten binnenkort verleden tijd zijn.


De raad ging unaniem akkoord met een bedrag van 60.000 euro voor de aanpassingen met speciale ombouwkasten en trillingsdempers rond de machines voor het zwembad op de begane grond. Tot grote vreugde van de bewoners van de huurappartementen, die al al jaren aan de bel trekken over de aantasting van het woongenot. Maar gaat het werken? De merendeel van de politiek heeft er vertrouwen in en stelde verder geen vragen. Alleen de ChristenUnie-SGP wilde meer weten over de forse investering en de mogelijke fouten bij de bouw van het multifunctioneel complex in Bisonspoor. Misschien is er nog iets te verhalen op de bouwer van toen? 'Bij de bouw van Safari zijn er op basis van het budget keuzes gemaakt in de toepassing van installaties. De overlast die omwonenden ervaren is een gevolg van die keuzes', aldus de toelichting van het college op de vragen, maar er is goede hoop dat de overlast weg is. 'Alle eerdere testen zijn positief geweest, de omwonenden zijn daarbij betrokken. De aannemer zal geen garantie op succes bieden.' Van wethouder Klomps kwam ook nog met de toezegging dat de gemeenteraad achteraf zal worden geïnformeerd over de uiteindelijke kosten van het project.

Wanneer het werk op het dak nu gaat beginnen is niet bekend, maar een half jaar na de realisering wordt de raad ook bijgepraat over de bevindingen van de bewoners en of er dus geen overlast meer is van geluid en trillingen.