De locatie voor de buitenschool.
De locatie voor de buitenschool.

Nestkastjes in wijkpark Maarssenbroek

MAARSSENBROEK > Sinds een aantal weken hangen er verschillende nestkasten voor vogels, kasten voor vleermuizen, bijen- en insectenhotels en vlinderkasten in het wijkpark Maarssenbroek.


Dit is een van de initiatieven van het project Gezonde buurten waar enthousiaste bewoners uit Maarssenbroek aan meedoen om het wijkpark groener, gezelliger en gezonder te maken.
In het eerste jaar van Gezonde buurten is er al een aantal prachtige projecten gerealiseerd in het wijkpark: de Struintuin bij het MEC, de Ontdek- en beweegroute en een vlinder- en bessentuin.
Dit jaar was er wederom ruimte voor bewoners én organisaties rondom het wijkpark om werk te maken van hun ideeën en wensen. De korfbalpalen zijn al geplaatst. Ook de buitenschool is ingericht. Na de zomer vinden de eerste lessen plaats.
De ondersteuningsgroep voor het wijkpark heeft al wat onderhoud aan beplanting in het park uitgevoerd. En met het ophangen van de nestkasten is ook gestart. Deze activiteit gaat de komende weken door.
Een of twee keer in de week gaan vrijwilligers eropuit om de nestkasten in de bomen te hangen. In verband met de maatregelen rondom het coronavirus werkt men in tweetallen en houden ze 1,5 m afstand. Binnenkort wordt ook het calisthenics-park geplaatst.
Enthousiaste vrijwilligers die willen meewerken in de vlindertuin, meedoen met de onderhoudsgroep of helpen met het ophangen van de nestkasten kunnen zich aanmelden via het contactformulier op de website van Wijkcommissie Reigerskamp.