Vaarseizoen

REGIO > Vanaf 21 mei zal het zomerregime voor brugbediening voor het recreatieve vaarseizoen weer worden opgestart. Dit was uitgesteld vanwege de strenge maatregelen rondom corona. Nu de komende tijd versoepelingen worden doorgevoerd is besloten de bruggen en sluizen in de provincie Utrecht weer volledig te bedienen.
Er was en is geen verbod op varen in het algemeen, mits de nog steeds geldende coronamaatregelen in acht worden genomen: houd minimaal 1,5 meter afstand en mijd drukke plekken. Voor uw en andermans gezondheid!


FC Utrecht

REGIO > Vanaf zondag 24 mei wordt bij RTV Utrecht de succesvolle film FcFusie weer vertoond. Elke zondag een aflevering en ook in de herhaling later in de week. Vele supporters van DOS, Velox, Elinkwijk uit de jaren tot 1970 en ook die van FC Utrecht vanaf 1970 zullen blij zijn met de oude beelden.
'We hebben vanaf september 2019 al behoorlijk wat voorstellingen gedaan in de tehuizen en bij de dagbesteding voor ouderen in de stad Utrecht en ook in de regio. Helaas ging de voorstelling in Snavelenburg Maarsen op het laatste moment, vanwege corona, niet door maar zodra dat kan gaan we daar ook naar toe. We hebben veel enthousiaste reacties van de bewoners en hun mantelzorgers gehad. Met name de aanwezigheid van bekende oud-spelers was de kers op de taart', aldus de documentairemakers.


Hondentraining

REGIO > Sinds maart 2020 werkt Staatsbosbeheer met overeenkomsten voor hondenscholen in onder meer het Gagelbos. Hierin staan afspraken over gebruik in de aangemerkte hondenlosloopgebieden waar hondentrainingen gegeven kunnen worden. Ook wordt toegang gegeven tot een reserveringssysteem. Staatsbosbeheer werkt al enkele jaren met overeenkomsten voor de hondenuitlaatservices. Door de activiteiten van hondenuitlaatservices en hondenscholen in de Utrechtse natuurgebieden te reguleren, wordt eventuele overlast voor andere bezoekers en hondenuitlaters zoveel mogelijk beperkt. Meer informatie? Stuur een mail naar hondentrainingenutrecht@staatsbosbeheer.nl.


Car Meeting

VLEUTEN > De traditionele Car Meeting met klassiekers in Vleuten gaat niet door. Het evenement met schitterende auto's op het dorpsplein in Vleuten wordt altijd in juni op Vaderdag gehouden, maar nu even niet in verband met de coronamaatregelen.
'Wij zijn genoodzaakt om een jaartje over te slaan maar hopen jullie volgend jaar weer in goede gezondheid te kunnen begroeten tijdens de 23e editie op het Dorpsplein te Vleuten. Zet zondag 20 juni 2021 dus alvast maar in jullie agenda, wat ons betreft de leukste Vaderdag-activiteit van Leidsche Rijn', aldus de organisatie.