Inbraak

LAGE WEIDE > Politieagenten hebben vrijdagnacht vier verdachten opgepakt. Ze zouden inbraken hebben gepleegd op bedrijventerrein Lage Weide. Volgens de wijkagent van Leidsche Rijn werd op de Zonnebaan twee keer ingebroken. Rond 4.40 uur werden de vier arrestanten ingerekend. Later werd nog een vijfde verdachte aangehouden in zijn bestelbus in Amsterdam. De recherche heeft een onderzoek ingesteld.


Boetes

BREUKELEN > Streekbelangen wil opheldering over de parkeerboetes op de Scheendijk voor de bewoners. 'Via de bewoners van de Scheendijk kreeg Streekbelangen berichten over handhaven door BOA’s m.b.t. parkeren. Door de wethouder is aangegeven dat er niet of minder actief gehandhaafd zou worden. Zaterdag ontving ik een bericht dat er inmiddels in 1 week op 3 dagen bekeuringen waren uitgeschreven aan bewoners die door de coronamaatregelen thuis moeten blijven en genoodzaakt zijn hun auto aan de Scheendijk te parkeren. Het verzoek is namelijk Stay home. Daarnaast hoorde ik via meerdere bronnen dat de betaalautomaten niet geactiveerd waren. Of dit gemeld is, is mij niet bekend', aldus raadslid Karin van Vliet. 'Is het mogelijk, zolang de coronamaatregelen gelden, ontheffing te verlenen aan bewoners van de Scheendijk? Kunnen de bekeuringen aan de bewoners die een eventuele ontheffing kunnen aanvragen, komen te vervallen?'


Kinderboerderij

MAARSSEN > Kinderboerderij Vechtse Hoeven heeft het lastig door de sluiting. Veel evenementen kunnen niet doorgaan en ook zijn er geen inkomsten uit het terras en kinderfeestjes. 'Wij hebben uw financiële steun hard nodig! Wilt u een financiële bijdrage doen dan kunt u die storten op reknr NL67INGB0000657347 Stichting Kinderboerderij Maarssen, aldus de eigenaren.