Zwerfafval

MAARSSENBROEK > Op zondag 7 juni om 10.00 uur gaan inwoners zwerfafval opruimen in Bloemstede. Uiteraard met inachtneming van de maatregelen met betrekking tot corona. 'We beginnen met koffie en thee bij de opslagplaats ter hoogte van nr 670 (tegenover de brug). Iedereen is welkom om te komen helpen om de buurt netter te maken. Handschoenen, knijpers, prikkers en vuilniszakken zijn aanwezig!
De voordelen op een rij: een opgeruimde buurt, twee uur lichaamsbeweging, contact met je buurtgenoten', aldus de opruimers.
Aanmelden is niet verplicht, maar organisatorisch erg prettig. Kom ook in de facebookgroep Bloemstede Schoon of wil je in de Whatsappgroep Bloemstede Schoon? Stuur je nummer naar bloemstedeschoon@gmail.com en kom erbij.


Terrassen

STICHTSE VECHT > In Stichtse Vecht zou op 1 april 2020 een terrassenexperiment van start gaan, maar dat is uitgesteld in verband met de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Wanneer de horeca inderdaad op 1 juni haar deuren weer mag openen, wordt dat ook de startdatum voor het terrassenexperiment. Om een goede evaluatie van het experiment mogelijk te maken, zal het experiment verlengd worden in 2021 met de maanden april t/m juni. Dit jaar zullen er immers twee van de zes experimentmaanden verloren gaan en zullen er in de maand juni nog beperkingen gelden. De evaluatie is daarom niet in oktober van dit jaar, maar na afloop van het experiment in de zomer van 2021. 'Wij hebben van verschillende horeca-ondernemers vragen gekregen over de mogelijkheden om hun terras uit te breiden, zodat het makkelijker is de 1,5 meter afstand in acht te nemen Gezien de grote financiƫle gevolgen van de coronacrisis voor de horecabranche staan we daar in essentie positief tegenover, zolang de coronamaatregelen van kracht zijn', aldus het college. 'De situatie is echter zo verschillend per horeca-ondernemer, dat we daar geen algemene regels voor kunnen opstellen.'


Riolering

STICHTSE VECHT > De afgelopen zomers waren erg droog. Dit heeft onder andere tot gevolg gehad dat de grondwaterstand in de zomer extreem ver is gezakt. Een lage grondwaterstand kan nadelige gevolgen hebben, zoals bodemdaling en schade aan funderingen.
Het op peil houden van de grondwaterstand is daarom erg belangrijk en kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door het uitvoeren van deelreparaties aan riolering met infiltratieschade. Een voorbeeld van infiltratieschade is een inlaat die niet meer goed zit aangesloten op de hoofdbuis.
Door de inlaat op te graven en opnieuw waterdicht aan te sluiten op de hoofdbuis zal er geen grondwater meer via de lekke inlaat worden afgevoerd naar de zuivering. In plaats daarvan wordt het grondwater beter vastgehouden in de bodem. Het college heeft besloten dat de reparaties in veelvoud uitgevoerd gaan worden over de hele gemeente.