Afbeelding

Zwembaden De Meent en Zwemlust blijven dit jaar dicht

STICHTSE VECHT > De kans is groot dat de eerste officiƫle plons bij de buitenbaden van De Meent en Zwemlust de Nieuwjaarsduik is op 1 januari 2021.


Beide zwembaden in Breukelen en Nieuwersluis blijven het hele jaar dicht, zo hebben de besturen bekendgemaakt.
'Bij de zwembaden werken veel vrijwilligers. De verantwoordelijkheid voor deze vrijwilligers wordt zeer groot door alle coronamaatregelen. Wij vinden dat wij de vrijwilligers deze verantwoordelijkheid niet kunnen opleggen. Gezien de verregaande regels is ontspannen recreatief zwemmen daarnaast onmogelijk. Ook het aantal bezoekers dat tegelijk naar binnen zou mogen, is zeer beperkt', aldus de beide besturen na een grondige afweging van alle argumenten.
Zwembad De Koet in Kockengen blijft ook dicht, maar denkt wel aan een opening later in het seizoen. Mochten de maatregelen versoepeld worden dan houden de besturen van de zwembaden de maatregelen nogmaals tegen het licht, maar vooralsnog willen ze geen valse hoop geven.

Meer informatie kunt u vinden op de websites: www.zwembaddemeent.nl en www.zwemlust.nl.

Zwembad De Koet is ook nog gesloten en houdt u via hun website (www.dekoet.nl) op de hoogte of en wanneer zij weer open gaan. Maar dat kan alleen met een groot pakket aan maatregelen, net als in overdekte baden met reserveren van tijden, veel minder bezoekers en geen verkoop van snacks en frisdrank. Eigenlijk niet te doen voor een kleine organisatie van vrijwilligers.

Over de financiƫle gevolgen van de sluitingen is nog niets bekend.