Jaarmarkten

STICHTSE VECHT > Het mag geen verrassing heten. De Jaarmarkten in Breukelen en Maarssen gaan dit jaar niet door vanwege de coronamaatregelen. Op zaterdag 6 juni zou het hart van Maarsen vol staan met kramen en op 20 juni was de markt in het centrum van Breukelen gepland. De twee jaarmarkten trekken duizenden bezoekers uit de hele regio.

Over de Jaarmarkt in Loenen is nog geen beslissing genomen. Dat evenement is pas in september.


Tienhoven Toont

TIENHOVEN > Vroeg in het jaar is het Team van 'Tienhoven Toont' Kunst Klank Kleur aan de slag gegaan voor de organisatie van haar tweejaarlijkse kunst- en cultuurdag in de dorpen Oud-Maarsseveen en Tienhoven.

Helaas gooit het coronavirus en de daarbij behorende maatregelen en voorschriften de activiteit in de war. Zij hebben dan ook besloten om de organisatie van Tienhoven Toont door te schuiven naar de laatste zaterdag van september 2021 en hopelijk zijn zij dan wel in de gelegenheid om deze mooie en bijzondere kunst- en cultuurdag te organiseren in de dorpen.

Zij hebben de deelnemers op de hoogte gebracht van deze wijziging en hopen u allen te treffen op zaterdag 25 september 2021. U kunt hen volgen via www.tienhoventoont.nl en via FB en info@tienhoventoont.nl.


Inloop

MAARSSENBROEK > De inloopmiddag voor ouderen uit Maarssenbroek, die op 31 mei in kerkcentrum de Ark zou plaatsvinden, gaat niet door vanwege het coronavirus. De leden van het Netwerk Senioren Maarssenbroek, hopen dat het spoedig weer mogelijk is om u uit te nodigen voor de maandelijkse inloopmiddag. Bij vragen kunt u contact opnemen met: Mario van Dijk. telefoon 06-16077338, Truus Savelkoul, telefoon (0346) 567439, Alie Bisschop, telefoon 06-42812303.


Leefbaarheidsbudget

STICHTSE VECHT > Het college van B&W heeft besloten om tijdelijk de criteria van het Centraal Leefbaarheids Budget te verruimen voor het lopende jaar 2020, zodat ondernemers en andere instanties daar ook aanspraak op kunnen maken.

Dit geldt wanneer zij initiatieven willen ontplooien die de sociale of fysieke cohesie in Stichtse Vecht versterken. Er komen steeds meer initiatieven vanuit ondernemers of organisaties om de sociale of fysieke cohesie in de kernen of gemeentebreed voor Stichtse Vecht te versterken. Het gaat dan bijvoorbeeld om de vraag van bewoners en aanbod van ondernemers dichter bij elkaar te brengen. De gemeente Stichtse Vecht wil, waar het kan, ondernemers en andere instanties daarin ondersteunen nu de gevolgen van de maatregelen tegen het coronavirus zo’n zware maatschappelijke impact hebben. Het centraal leefbaarheidsbudget kan voor 2020 ook worden ingezet om initiatieven te ondersteunen die de lokale economie aanjagen. Maar er zijn wel een aantal voorwaarden en er mag geen winstoogmerk zijn. Ook moet er steun in de samenleving zijn voor het idee.