Burgemeester Reinders bij de Strekkende Meter.
Burgemeester Reinders bij de Strekkende Meter.

Rondgang burgemeester langs ondernemers

STICHTSE VECHT > Burgemeester Ap Reinders bezocht woensdag lokale ondernemers in Vreeland en Breukelen om zich persoonlijk op de hoogte te stellen van hun ervaringen in deze tijden van corona en hoe ze daarmee omgaan.


Het bezoek begon 's ochtends in Vreeland bij Hotel De Nederlanden, waar de burgemeester uitvoerig sprak met de eigenaren Caroline en Wilco Berends. Ook bracht hij een bezoek aan supermarkt De Dagwinkel, met bedrijfsleider Aloys Hageman.

In Breukelen ging de burgemeester 's middags samen met Elly Halbmeijer, beoogd voorzitter van de winkeliersvereniging Breukelen, langs enkele winkels en ondernemers, zoals Slimfit met Kitty de Korte, Taveerne de Danne met Mike Lodder en Anyhair met Andra Verzijlbergen.

De burgemeester nam overal uitgebreid de tijd om zich bij te laten praten, zoals in de Herenstraat bij stoffenwinkel de Strekkende Meter met eigenaresse Els van Dungen over de beperkingen en uitdagingen in deze ongekende tijden. 'Ik heb de winkel al bijna 28 jaar en heb al veel crisissen overleefd en dat zal nu ook wel gebeuren', aldus Els van Dungen, die nu ook furore maakt met de patronen en opdrachten voor unieke mondkapjes. 'Ik ben erg onder de indruk van de ondernemingszin, creativiteit en doorzettingsvermogen van de ondernemers, zeker in deze tijd. Het was zeker de moeite waard om zelf eens te horen hoe het ondernemers vergaat. Bij de een gaat het prima, de ander was een tijd gesloten en dan is het lastig, maar overal is er de echte ondernemerszin om de schouders er onder te zetten', aldus burgemeester Reinders na afloop.