Man gered

LAGE WEIDE > Brandweerduikers hebben zaterdagavond een man uit het Amsterdam-Rijnkanaal gehaald in Lage Weide. Het slachtoffer raakte te water bij de Demka-spoorbrug, ter hoogte van de Isotopenweg. Vanwege de ernst van de situatie rukten de hulpdiensten massaal uit. Er kwam een traumahelikopter ter plaatse en er werden extra duikers uit Maarssen opgeroepen. De man is door brandweerduikers uit het water gehaald en op de kant gereanimeerd. Hij is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Hoe het slachtoffer in het Amsterdam-Rijnkanaal is beland, is nog onbekend. ‘Daar wordt momenteel onderzoek naar gedaan’, zegt een woordvoerder van de politie, die verder geen mededelingen kan doen over het incident. Vanwege het onderzoek werd de omgeving afgezet. Kijk de video van Ryan Poll op www.varnws.nl.


Schoorsteenbrand

KOCKENGEN > In een woning op de Portengen in Kockengen heeft zondagavond een brandje gewoed in een schoorsteen. De brand brak rond 20.45 uur uit. Bij aankomst van de brandweer kwam er een kleine hoeveelheid rook uit de schoorsteen. Brandweerlieden hebben het schoorsteenkanaal geraagd en zo de brand gedoofd. Er raakte niemand gewond.


Bankstel in brand

OUD-ZUILEN > De brandweer heeft dinsdagochtend een brand in een garage bij een woning aan de Daalseweg in Oud-Zuilen geblust. Een bankstel heeft in brand gestaan. Over de oorzaak is niets bekend. Salvage is ingeschakeld voor de schadebemiddeling. Niemand raakte gewond.


Wijkfeest

MAARSSENBROEK > Het wijkfeest in Pauwenkamp op zaterdag 31 augustus gaat niet door. 'We hopen dat we volgend jaar in goede gezondheid samen een mooi feest kunnen organiseren', aldus de wijkcommissie.