Pleidooi voor behoud van het paardenveldje

Lokaal Liberaal wil inzicht in ontwikkelingen bouwplan Zogwetering

MAARSSEN > Het is al een tijdje stil rond de bouwplannen bij de Zogwetering in Maarssen-Dorp op het terrein van de voormalige waterzuivering en de omgeving.


Lokaal Liberaal wil nu opheldering over de gebiedsontwikkeling en dan met name over de toekomst van het paardenveldje.

Het weiland aan de rand van het gebied van de Machinekade is ook een locatie voor woningbouw als het aan het college ligt en de gemeente heeft zelfs een voorkeursrecht van eerste koop op de grond gelegd.
'Het is een uniek dorpsgezicht dat voor de bewoners een belangrijk element in de omgeving vormt, wat volgens ons absoluut behouden zou moeten blijven. Daarnaast is deze grond een stuk kwetsbaar poldergebied waar ook veel flora en fauna leeft', zo stelt fractievoorzitter Kox.
'Is er een uitwerking van een scenario gemaakt zonder de bebouwing van dit weiland? Zo ja, dan wil de fractie van Lokaal Liberaal deze graag ontvangen. Zo nee, waarom niet? Is het college bereid dit alsnog in gang te zetten om een zo compleet beeld te creƫren en zo alle mogelijkheden naast elkaar te kunnen beoordelen.'
De fractie wil weten hoeveel woningen het scheelt op het bouwproject als dit weiland geheel buiten beschouwing gelaten zal worden.

Ook wil Lokaal Liberaal verslagen van inloopavonden en bijeenkomsten met de mening van de buurt over de invulling van het paardenveldje.

Verder is de fractie benieuwd naar de opzet en uitvoering van het verkeersonderzoek en de gevolgen voor de doorstroming voor het dorp als er een nieuwe grote woonwijk wordt gebouwd aan de rand van Maarssen bij de Vecht en de polders. Zorgvuldig onderzoek is nodig.
'Logischerwijs zal dit verkeersonderzoek niet uitgevoerd worden tijdens de coronacrisis dan wel in een vakantieperiode. Kunt u dit bevestigen?' zo vraagt Lokaal Liberaal.