Babbeltrucs

STICHTSE VECHT > Diefstal door een ‘babbeltruc’ komt steeds vaker voor, ook in Stichtse Vecht. Onbekenden bellen bij u aan en gebruiken een mooie smoes om binnen te komen. Vervolgens stelen zij uw geld en andere waardevolle bezittingen. In sommige gevallen gebeurt dit in combinatie met bedreiging en/of geweld. Deze zogeheten babbeltrucs zijn bedoeld om mensen op te lichten. De oplichters ogen vaak betrouwbaar. Ze bellen aan en zeggen dat ze van de bank zijn, van de gemeente of van de thuiszorg. Met een smoes proberen ze vervolgens binnen te komen. 'Om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van een babbeltruc raden wij u het volgende aan. Wanneer er wordt aangebeld, kijk dan altijd eerst even door het raam, de intercom of de deurspion of u de persoon aan de deur kent. Mocht u deze persoon niet kennen, vraag dan altijd om een legitimatiebewijs. Kan de persoon die aanbelt zich niet legitimeren? Doe dan niet open en bel 112.'


Wijkpark

MAARSSENBROEK > Een aantal inwoners heeft onlangs het initiatief genomen om Vrienden van het Wijkpark Maarssenbroek op te starten. Het doel is om er voor te zorgen dat het park tussen de A2 en de wijken een nog prettiger plek wordt voor alle inwoners met veel activiteiten. Ook kan er nagedacht worden over de toekomst van het park, ook in overleg met gemeente en bewoners. De initiatiefnemers komen donderdag 11 juni weer bij elkaar om de voortgang te bespreken en verdere afspraken te maken om alles goed in gang te zetten. Iedereen is van harte welkom om erbij te zijn. In verband met de coronamaatregelen is de bijeenkomst buiten en gelden ook alle andere regels, zoals 1,5 meter afstand. De bijeenkomst is om 16.30 uur in de Struintuin bij het MEC in Reigerskamp.


Lentemarkt

HAARZUILENS > Jaarlijks organiseert Emmaus Haarzuilens op de laatste zaterdag van de maand mei een grote Lentemarkt. De opbrengsten van deze Lentemarkten gaan altijd naar mooie projecten. Vanwege het COVID-19 virus zal er dit jaar geen Lentemarkt zijn. De afgelopen 7 weken hebben we geen verkoop gehad. Als woon-werkgemeenschap hebben we wel doorgewerkt met het ophalen en sorteren van goederen en het verrichten van allerlei klussen om en aan het huis. We zijn intussen ook weer geopend voor de verkoop: Iedere woensdag van 13.00 tot 16.00 uur en iedere zaterdag van 11.00 tot 13.00 uur bent u weer welkom bij ons. In verband met de coronacrisis mogen er per uur niet meer dan 80 mensen op het terrein zijn. En moet de minimale afstand tussen mensen 1 ½ meter zijn. Daarom moet je je wel aanmelden om bij ons te kunnen winkelen. Stuur een email naar aanmeldenmarkt@emmaus-utrecht.nl en geef je tijdsvoorkeur op (woensdag: 13u-14u of 14u-15u of 15u-16u – zaterdag: 11u-12u of 12-13u). In de afgelopen tijd hebben we organisaties zoals de Voedselbank Utrecht en Kleine Coronahulp financieel gesteund. Voor meer informatie kunt u kijken op www.emmaus-utrecht.nl.