Veenbrand

Ik ben nog lang niet gerustgesteld over de toekomst van zwembad 't Kikkerfort. De lokale politiek moet echt meer brengen dan alleen wat flitsen op twitter of kritische of sussende opmerkingen in de commissie. Het staat klip en klaar in de Vastgoednota: heroverwegen en kansen op woningbouw op die locatie. En zolang dat niet is aangepast blijft dat altijd smeulen. Net een veenbrand, onzichtbaar onder de grond en dan totaal onverwachts laait het vuur weer op. En dan is blussen te laat. Dus als de nota wordt aangenomen met alles erop en eraan dan zijn de geruststellende woorden van wethouder en raadsleden maar beperkt houdbaar. Immers, de lokale politiek heeft vaak last van een gebrekkig kortetermijngeheugen en papier is juist geduldig. In een volgende raadsperiode komt de Vastgoednota weer van de harde schijf bij het aantreden van een nieuw college en dan staat er niet bij dat er ooit in commissies door raadsleden is gezegd dat moeten we niet doen. Dus gewoon het zwembad er uitlichten en een betere waardering geven dan alleen de bakstenennorm. En als je dan ook als gemeenteraad nog duidelijk vastlegt dat het in stand houden van een zwembad, in welke vorm ook, in Breukelen een kerntaak is van de gemeente, dan schiet je al een eind op.

En dat kan echt zonder goedkeuring van een wethouder, al is dat soms lastig te begrijpen voor sommige fracties. De vele reacties van inwoners op het artikel in VARnws moeten toch de doorslag geven.
Voorkom onnodige onrust bij inwoners door transparantie. En niet doorschuiven naar de toekomst, want zo’n beslissing over een zwembad komt eerder dan je denkt. En dan sta je als gemeenteraad weer achteraan als het gaat om invloed, regie en sturing van lokaal beleid.