De termijn van Merle Schweppe zit er bijna op
De termijn van Merle Schweppe zit er bijna op

Wie wordt de nieuwe kinderburgemeester?

De termijn van Merle Schweppe zit er bijna op

STICHTSE VECHT > Gemeente Stichtse Vecht gaat op zoek naar een nieuwe kinderburgemeester.


De termijn van Merle Schweppe zit er bijna op. Na de zomervakantie gaat zij naar de middelbare school. Zou jij het leuk vinden om Merle op te volgen? Alle basisschoolleerlingen die na de zomervakantie (2020/2021) in groep 8 zitten, kunnen zich hiervoor opgeven. Kinderburgemeester zijn is een bijzondere rol. Heel leuk maar ook serieus. Als kinderburgemeester heb je een ceremoniële functie bij speciale evenementen, zoals bij de Sinterklaasintocht, Dodenherdenking en Koningsdag. Vaak doe je dit samen met de burgemeester of een wethouder en op andere momenten ben jij het middelpunt.
Als kinderburgemeester heb jij een eigen mening en vind je het ook niet eng om die te laten horen. Je wilt je een jaar lang serieus inzetten voor onderwerpen die belangrijk zijn voor kinderen in Stichtse Vecht. Je weet jouw leeftijdsgenoten goed te bereiken, onder andere met social media. Je bent nieuwsgierig naar ideeën van anderen en je bruist zelf van leuke ideeën. Je geeft graag je mening en vindt het niet eng om voor grotere groepen mensen te praten.
In verband met het coronavirus waren de afgelopen paar maanden lastig omdat veel activiteiten niet door konden gaan, zoals de kindergemeenteraad.
De verkiezing van de nieuwe kinderburgemeester gaat wel door, maar de procedure is aangepast. Voorgaande jaren mochten kandidaten actief op pad om campagne te voeren. Vul het aanmeldformulier op de site van de gemeente in samen met je ouders. Maak samen met je ouders een filmpje over jezelf, van maximaal 5 minuten. Het aanmeldformulier en het filmpje mag je sturen naar kinderburgemeester@stichtsevecht.nl.

Aanmelden voor zondag 14 juni. Heb je nog vragen? Bel of mail dan met Noortje Arts, via: (0346) 254052 of noortje.arts@stichtsevecht.nl.