Vechtstreekmuseum

MAARSSEN > De kou tussen de gemeente en het Vechtstreekmuseum is weer uit de lucht. In de Vastgoednota staat dat er gekeken wordt naar een mogelijke verhuizing naar Boom en Bosch in Breukelen, maar dat is na een goed gesprek voor de komende tijd van tafel, zo laat het bestuur weten. 'In dit overleg heeft de wethouder toegezegd zich op zo kort mogelijke termijn te zullen inspannen om een duidelijk en werkbaar kader te creëren voor het museum op de huidige locatie voor de eerstkomende drie jaar. 'Het bestuur van het Vechtstreekmuseum heeft besloten om vooruitlopend op de concrete uitwerking van dit meerjarenkader door de gemeente de deuren van het museum alsnog per 1 juni te openen. Voor een bezoek dient u van tevoren kaarten online te kopen, waarbij er iedere dag twee tijdsperiodes zijn. Van 13.30 tot 15.00 uur en van 15.00 tot 16.30 uur. Per blok worden maximaal 15 kaarten verkocht en het totaal per dag is 30 personen. Mocht u niet in de gelegenheid zijn dit te doen via de site van het museum, dan kan er ook telefonisch gereserveerd worden via (0346) 554440 waarbij uw gegevens genoteerd worden. De coffee corner, winkel en antiquariaat zijn open. Ook op het terras is de opstelling zodanig dat er voldoende ruimte is tussen tafels en stoelen. In het museum is dit jaar de jubileumtentoonstelling 'De Vecht - Nieuwe parels blootgelegd' te zien. Daarnaast is er ook de vaste tentoonstelling met enkele nieuwe aanwinsten.


Filmfestival

UTRECHT > Het Nederlands Film Festival viert de 40e editie met het beste van de Nederlandse beeldcultuur van 25 september tot en met 3 oktober. Dit jaar is het grootste filmfeest van Nederland toegankelijker dan ooit, met een unieke mix van online vertoningen en in de bioscopen. Vanuit je luie stoel of misschien wel je favoriete bankje in het park: waar een scherm is, is NFF. Van feestelijke premières tot inspirerende interviews met acteurs en regisseurs. Van verrassende kennismakingen met talenten tot de uitreiking van de meest prestigieuze filmprijzen Nederland op het Grolsch Gouden Kalveren Gala. Want trots zijn we, al veertig jaar lang: op onze filmcultuur, op onze makers, op onze bezoekers en op het NFF. En dat vieren we met heel Nederland. Kijk voor informatie en tickets op www.filmfestival.nl.


Rechtswinkel

MAARSSEN > De Rechtswinkel is sinds 2 juni weer geopend en alle vrijwilligers staan weer te popelen om de mensen te kunnen helpen, juist in deze vreemde tijden. In verband met corona was de Rechtswinkel genoodzaakt tijdelijk de werkzaamheden te staken, maar met alle maatregelen die nu genomen worden is het weer veilig genoeg om de hulp aan alle bewoners van Stichtse Vecht te hervatten. De Rechtswinkel is gevestigd in het Gezondheidscentrum Boomstede 204. Iedere dinsdagavond is er inloopspreekuur van 19.30 tot 20.30 uur. Aanmelden is nog steeds niet nodig. Onze vrijwilligers werken volledig onbezoldigd en we zijn ook altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers (intaker/gastvrouw, juristen/advocaten en bijna-afgestudeerden). Kijk op rechtswinkelmaarssen.nl.