Schietincident

TIENHOVEN > Op een chaletpark aan de Westbroekse Binnenweg in Tienhoven is donderdagnacht rond 3.30 uur een gewonde gevallen bij een schietincident. Voor zover bekend is er nog niemand aangehouden. De aanleiding tot het incident is onbekend. Een traumahelikopter werd ingezet voor medische hulp. Het slachtoffer is uiteindelijk per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis.
De politie rukte met diverse auto's uit. De Forensische Opsporing heeft sporenonderzoek gedaan. Daarbij zijn ook honden ingezet. Een pad naast het chaletpark, dat naar de Maarsseveense Plassen loopt, werd afgesloten vanwege het onderzoek.


Financiën

STICHTSE VECHT > Het college van Stichtse Vecht heeft dinsdag 9 juni de financiële jaarstukken 2019 vastgesteld en legt deze ter besluitvorming aan de raad voor. Het college stelt de raad voor om het negatieve saldo op te vangen met de algemene reserve, die ruim voldoende is. Ook worden in de voorgelegde jaarstukken reserveringen getroffen voor toekomstig groot onderhoud aan wegen, het wegvallen van de compensatie van de BTW binnen sport en de lopende procedures rondom planschadevergoedingen. Stichtse Vecht heeft de afgelopen jaren hard gewerkt aan een gezonde en vooral solide financiële basis en dat vertaalt zich in de cijfers van 2019. Voorzichtig vooruitkijkend naar het jaar 2020 is het goed om te vermelden dat de financiële gevolgen van de Covid-19 pandemie nog niet bekend zijn. Ook speelt de problematiek met betrekking tot de noodzakelijk gewenste extra Rijksbijdrage op het gebied van jeugdzorg en WMO. Deze zullen zeker van invloed op de cijfers van 2020 en latere jaren zijn. Dit signaal richting het Rijk geeft Stichtse Vecht, net als veel andere gemeenten, af via de provincie en de VNG.