Afbeelding

ZorgPlatform Stichtse Vecht opgericht

Veel organisaties bundelen de krachten voor meer samenwerking

STICHTSE VECHT > In Stichtse Vecht neemt in de komende 20 jaar het aantal 65-plussers toe van 14 naar 21 duizend, het aantal 75-plussers verdubbelt en de groep van 85+ verdrievoudigt zelfs van 2000 naar 6000.


Deze ouderen zullen in belangrijke mate thuis blijven wonen. Huisartsen, wijkverpleging, huishoudelijke zorg, huisvesting en welzijnsactiviteiten richten zich op deze ontwikkeling. In de afgelopen maanden zijn onder leiding van een onafhankelijk voorzitter gesprekken op gang gekomen om de activiteiten van verschillende organisaties beter op elkaar af te stemmen en is het ZorgPlatform Stichtse Vecht opgericht. In dit platform willen zij elkaar informeren, inspireren, activiteiten afstemmen en het samenwerken bevorderen met als doel concrete activiteiten te ontwikkelen die leiden tot een afgestemd aanbod voor ouderen op de gebieden van zorg, wonen en welzijn.

De volgende organisaties vormen samen het platform: de gemeente, huisartsen, zorginstellingen (Merenhoef, Snavelenburg, Maria-Dommer en Zorggroep de Vechtstreek), de woningbouwverenigingen Vecht en Omstreken en Portaal, Stichting Welzijn Stichtse Vecht, Wijkverpleging Careyn, de regio organisaties 'Zorgkantoor' en 'Regiozorg NU' en de Seniorenraad Stichtse Vecht (die ook het initiatief voor deze samenwerking heeft genomen). Aalko van der Veen is de onafhankelijke voorzitter. In het komende half jaar wil het platform de doelstellingen verder invullen en vooral concrete activiteiten stimuleren. In januari 2021 evalueren de verschillende partijen de samenwerking binnen het platform.
De organisaties hebben uitgesproken dat het platform van hun is, met andere woorden: zij dragen het platform en zullen zich inzetten om hiervan een succes te maken.
Verdere informatie: Aalko van der Veen: 06-53254026, a.v.d.veen@planet.nl.