Prokkelweek

STICHTSE VECHT > Op maandag 8 juni ging de Prokkelweek van start. Minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink opende de week tijdens ‘Koffietijd’, een digitaal koffie-uurtje.

Ook in de provincie Utrecht vinden in de Prokkelweek activiteiten plaats. De coronacrisis treft ons allemaal. Ook voor de Prokkelweek heeft dit gevolgen. Ontmoetingen tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking zijn in deze tijd moeilijker te realiseren, maar de verbinding blijft belangrijk. Daarom is er gewoon een Prokkelweek, van maandag 8 tot en met zaterdag 13 juni.

De activiteiten zijn dit jaar vaker kleinschalig en/of in digitale vorm. Gemeente Stichtse Vecht en Reinaerde De Werkspecht doen samen mee aan ProkkelOpPad. Kijk voor meer informatie

op www.varnws.nl bij Gemeente


Spreekuur

BREUKELEN > De Wijkcommissie Breukelen Noord komt nog steeds niet fysiek bijeen en maakt gebruik van videovergaderen. Totdat deze situatie wijzigt, zal er ook geen spreekuur zijn. Waar u anders naar het spreekuur zou komen, kunt u toch uw vragen en opmerkingen kwijt: stuur een mail naar info@wijkbreukelennoord.nl en vermeld uw naam en telefoonnummer. Beschrijf duidelijk uw probleem of stel uw vraag.

'Wij nemen daarna zo spoedig mogelijk contact met u op', aldus het bestuur van de wijkcommissie. 'Mocht u liever gebruikmaken van video-overleg met ons, dan kan dat natuurlijk ook. Geef in uw mail aan dat die optie uw voorkeur heeft en wij spreken met u een datum en tijd af waarop we via ZOOM videovergaderen met elkaar kunnen praten. De wijkcommissie hoopt begin september weer op de normale manier te kunnen vergaderen, met bijbehorend spreekuur.


SeniorWeb

STICHTSE VECHT > De digitale vragenuren van het Stichtse Vecht Computer Café (SCC) in de bibliotheken gaan, vanwege het coronavirus, voorlopig nog niet van start.

In plaats daarvan bieden het SCC en het landelijke platform van SeniorWeb gratis PCHulp ‘op afstand’ aan. Gelukkig is er via internet veel mogelijk, bijv. contact door videobellen. En nu kan iedereen gratis een beroep doen op onze digitale hulp. Want niet iedereen is even handig met de smartphone, tablet of computer. Lukt videobellen niet, loopt u vast in WhatsApp of hebt u een ander computerprobleem?
Vrijwilligers van SeniorWeb helpen u op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur telefonisch op weg bij digitale problemen. Tussen 9.00 en 10.30 uur is het rustig en wordt u het snelst geholpen. Het gratis hulpnummer is 0800 - 0506. Voor PCHulp 'op afstand' kunt u ook bij het Stichtse Vecht Computer Café (SCC) terecht.

De hulp kunt u aanvragen door een e-mail, met uw telefoonnummer en een korte beschrijving van uw hulpvraag en daarbij gebruikte apparatuur, te sturen naar stichtsevechtcomputercafe@outlook.com.