Afbeelding
Owner

Vrijwilligerscentrale lanceert campagne

Vrijwilliger Stichtse Vecht in het zonnetje

STICHTSE VECHT > En toen zag de wereld er ineens heel anders uit. Het coronavirus greep diep in in de samenleving.


De afgelopen maanden hebben we gezien hoe waardevol vrijwillige inzet is, ook in de gemeente Stichtse Vecht. Ontzettend veel mensen hebben direct hun hulp aangeboden aan buurtgenoten die het hard nodig hadden in deze coronacrisis. En dat werd gewaardeerd.

Maar een andere groep is net zo belangrijk: de groep vrijwilligers die er door het coronavirus voor heeft moeten kiezen om nu juist thuis te blijven: voor velen een verdrietige beslissing. Langzaam starten activiteiten weer op, maar het is nog steeds in aangepaste vorm.

De Vrijwilligerscentrale Stichtse Vecht wil daarom samen met de vrijwilligersorganisaties van Stichtse Vecht álle vrijwilligers in het zonnetje zetten - juist ook degenen die hun vrijwilligerswerk even niet uit kunnen voeren. Allemaal worden ze ontzettend gewaardeerd en in sommige gevallen ook ontzettend gemist.
Gedurende de campagneweek van 15 tot en met 21 juni kunnen vrijwilligers overal in de gemeente Stichtse Vecht een poster met een mooie en zeer gemeende zomerse groet tegenkomen.

De boodschap? Een zonnige zomergroet voor álle vrijwilligers van Stichtse Vecht. Verder zetten ze hun website en social media in om aandacht aan deze campagne en boodschap te besteden gedurende 15 tot en met 21 juni. Organisaties die met vrijwilligers werken kunnen ook meedoen met de campagne door de campagneposter te delen via social media.

Op die manier kunnen ze hun vrijwilligers ook in het zonnetje zetten. De poster is te downloaden op www.vrijwilligersstichtsevecht.nl/vrijwilligerinhetzonnetje. Daar vinden organisaties ook tips over hoe ze kunnen helpen om deze campagneboodschap verder te verspreiden via social media.