Minuten kostbare tijd gingen verloren door fout geparkeerde auto's.
Minuten kostbare tijd gingen verloren door fout geparkeerde auto's.

VVD Stichtse Vecht wil aanpak foutparkeerders

MAARSSENBROEK > De VVD Stichtse Vecht maakt zich zorgen over fout-geparkeerde auto's, die hulpdiensten hinderen om bij een incident te komen.


Aanleiding is de berichtgeving op varnws.nl over een gaslek, door graafwerkzaamheden voor de glasvezelkabel, in Reigerskamp in Maarssenbroek, waar de brandweer problemen had om snel bij de woning te komen.

Voor de VVD is veiligheid van groot belang. Hieronder wordt door de VVD verstaan het feit dat de brandweer op tijd aanwezig moet zijn. Wat VVD betreft kunnen Boa’s worden ingezet om dit te bewerkstelligen. De fractie wil nu weten van de burgemeester wat er aan gedaan gaat worden.
'Bent u op de hoogte dat er tot op heden alleen waarschuwingskaarten (oa gele kaarten) door Boa’s worden uitgedeeld, dan wel dat de brandweer attenderingskaarten uitdeelt?', aldus VVD-raadslid Babet de Vries, die wel voor een hardere aanpak pleit.
'Bent u het met de VVD eens dat de parkeerproblemen in een aantal wijken in Maarssenbroek langer bestaan en het waarschuwen in geval van foutparkeren blijkbaar onvoldoende zoden aan de dijk zet? Bent u bereid om in brede zin te kijken naar de parkeerproblematiek in bepaalde wijken in Maarssenbroek om foutief parkeren ten gevolge gebrek aan parkeerruimte in de toekomst te beperken of te voorkomen?

Op social media hebben de burgemeester en de brandweer al aandacht gevraagd voor de problemen en nogmaals de oproep gedaan aan inwoners om hulpdiensten de ruimte te geven.